duminică, octombrie 21 www.impactinolt.ro

Procurorul Sorin Lia vrea să plece de la Parchetul Slatina

Sorin Lia, procurorul care a ”găzduit” timp de 24 de ore mai multe ”vedete” locale la beciul domnesc, vrea să plece de la Parchetul Slatina, unde își desfășoară în prezent activitatea.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul CSM, Sorin Lia s-a înscris la concursul organizat pentru ocuparea funcției de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, fiind singurul candidat pentru acest post. Concursul se va finaliza pe 19 decembrie.

Unul dintre cele mai cunoscute dosare instrumentate de Lia este cel al accidentului mortal comis în 2013 de actualul președinte al Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, prima ”vedetă” locală care și-a petrecut 24 de ore la beciul domnesc. Trimis în judecată pentru ucidere din culpă, Oprescu a fost achitat de prima instanță – Judecătoria Slatina, din motivarea sentinței reieșind că singurul vinovat a fost mortul. Decizia definitivă în dosar va fi pronunțată de Curtea de Apel Craiova. La patru ani de la accident, ”telenovela” sângelui recoltat atunci este încă în cercetare, la Craiova.

Prin ordonanțe ale aceluiași procuror, câte 24 de ore în arest și-au mai petrecut și Costinel Alecsandrescu, fost director al ansamblului Doina Oltului, acuzat de delapidare, Ionuț Ivan – președinte al TSD Olt, director economic la Spitalul Schitu și fost președinte al clubului FC Olt Slatina, acuzat de delapidare și evaziune fiscală, dar și câțiva primari.

Prezentați, fiecare la rândul său, instanței cu propunere de arestare preventivă, inculpații din dosarele instrumentate de Lia au fost puși sub control judiciar.

Speculații au fost, de fiecare dată – ori că ar fi fost ”subțiri” probele, ori că ar fi fost mai mare umbrela politică a inculpaților. Care o fi adevărul, nu știm. Vedem dacă se lasă cu chef în cazul în care ia Lia concursul și se mută la Corabia, oraș situat în apropiere de Vișina …

 

 

 

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.