sâmbătă, noiembrie 27 www.impactinolt.ro

Ce-i lipseşte chelului? O tichie pe bani publici…

Pol al sărăciei, cu drumuri ca vai de mama lor, cu spitale în care mori cu zile, cu şcoli şi locuinţe care încă au WC-ul în fundul curţii pentru că reţeaua de apă şi canalizare nu a depăşit stadiul de promisiune electorală, judeţul Olt este pus de liderii locali PSD în postura chelului care îşi ia tichie de mărgăritar. Una de minim cinci miliarde lei vechi din bani publici, alocaţi pentru referendumul ce vizează schimbarea denumirii judeţului din Olt în Olt-Romanaţi.

În condiţiile în care sărăcia scoate capul din fiecare localitate, motivul pentru care un astfel de demers era extrem de necesar îl aflăm de la liderii PSD Olt. Aceiaşi lideri care în campaniile electorale promiteau marea cu sarea şi râuri de lapte şi miere…
Este o reparaţie morală profundă. Este născută din dorinţa de a-i da judeţului nostru greutatea culturală şi istorică pe care o merită. Cei mai în vârstă îşi vor aminti cu plăcere, însă cei care nu au prins acele vremuri vor avea ocazia să aprofundeze istoria judeţului şi să o ducă mai departe”, spune senatorul Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt, într-o declaraţie politică postată pe site-ul Senatului. Că de o reparaţie profundă ar fi nevoie şi la drumuri, şi la Podul Olt, şi la spitale, dar şi în multe şcoli contează probabil mai puţin. Dacă avem „greutatea culturală şi istorică pe care o merităm” altceva nu ne mai trebuie, vom fi mai tari decât soldatul rus pe vremuri.

Opinii la indigo vin şi din partea secundului său Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt, dar şi a deputatului  Marius Iancu.
A venit timpul să înțelegem și să respectăm istoria acestei zone aflate în stânga și dreapta râului Olt. Este timpul să le spunem generațiilor viitoare că au existat două județe, Olt și Romanati, care au avut fiecare istoria și tradițiile lui”, susţine Iancu.
Că pe lângă asta le-ar putea spune generaţiilor actuale şi viitoare şi de ce aici sărăcia este la ea acasă şi nu dă semne că ar vrea să plece n-are rost. …

În timp ce din bani publici ne acoperim chelia cu o tichie de mărgăritar, datele Direcţiei de Sănătate Publică arată că 150 de şcoli din judeţ nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare.
Cităm din motivele neacordării: “lipsă sursă proprie de apă potabilă sau apă ce nu respectă parametrii de potabilitate (microbiologici şi/sau fizico-chimici); clădiri având componente de construcţie deteriorate (faţade, tavane, pereţi interiori, acoperişuri); mobilier şcolar degradat sau neadaptat ca dimensiuni la vârsta tinerilor aflaţi în pregătire; iluminat natural şi/sau artificial necorespunzător; microclimat necorespunzător în unitatea şcolară; grupuri sanitare necorespunzătoare, lipsa sistemului de canalizare sau existenţa unui sistem de canalizare necorespunzător”.

Se încadrează la priorităţi spre care ar putea fi direcţionaţi banii? S-or încadra dar nu contează, vorba domnului deputat – acum e timpul să le spunem poveşti generaţiilor viitoare…

Cel mai probabil referendumul va trece, pentru că procentul celor care votează ce zice partidul e mare. Costurile acestei “reparaţii morale profunde” le vom simţi pe parcurs, în ciuda asigurărilor publice că nimeni nu va fi nevoit să-şi schimbe actele de identitate. N-ar fi prima minciună şi cu siguranţă nu va fi nici ultima, dar le vom tolera, mândri că suntem din Olt-Romanaţi…

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.