miercuri, septembrie 28 www.impactinolt.ro

Rotea și Ungureanu, sub control judiciar. Încă nouă coinculpați în dosar


Curtea de Apel Craiova a decis azi înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar pe cauțiune (100.000 de euro fiecare) pentru Robert Rotea, fostul primar al comunei Vitomirești, Mircea Ungureanu, administratorul firmei Old &New Construct din Slatina, și Gheorghe Trăneci, administratorul unei firme din Vâlcea, cercetați pentru fapte de corupție într-un dosar ce vizează lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere din comuna Vitomirești.

„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Rotea Ion Robert, Ungureanu Mircea şi Trăneci Gheorghe. Desfiinţează încheierea atacată şi, rejudecând: În baza art. 204 alin. 12 rap. la art. 242 alin. 2 Cod procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor Rotea Ion Robert, Ungureanu Mircea şi Trăneci Gheorghe cu măsura controlului judiciar pe cauţiune, pe o durată de pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 06.06.2022 până pe data de 04.08.2022 inclusiv”.

Pe durata controlului judiciar, cei trei trebuie să respecte o serie de obligații, printre care și cea de a nu depăși limita teritorială a judeţului pe raza căruia locuiesc decât cu încuviinţarea organului judiciar în faţa căruia se află cauza: „inculpaţii Rotea Ion Robert şi Ungureanu Mircea nu vor depăşi limita teritorială a judeţului Olt, iar inculpatul Trăneci Gheorghe pe cea a judeţului Vâlcea”.

În plus, instanța a stabilit pentru Robert Rotea obligația de a nu desfăşura activitate în calitate de primar sau consilier al primarului vreunei unităţi administrativ teritoriale, iar pentru ceilalți doi, Ungureanu și Trăneci, pe cea de a nu desfăşura activitate în calitate de administratori de societate comercială.

Cei trei au de asemenea obligația de a nu se apropia unii de alții, de martori, experți sau de ceilalți coinculpați din dosar:
„Să nu se apropie unii de alţii şi de coinculpaţii Vasiloiu Laurenţiu Filip, Barbu Mugurel Ştefan, Antonescu Gigi Sandu, Piţigoi Mirel Marian, Popescu Cornelius, Dineţ Teodosie Liviu, Gorunescu Vali, Tudose Maria Rodica şi Vasile Andrei Nicolae”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.