miercuri, mai 1 www.impactinolt.ro

”Anul ăsta se dă în trafic drumul expres Craiova – Pitești”. Și marmota învelea ciocolata…

Scoasă de la naftalină la fiecare din ultimele campanii electorale, autostrada/drum expres Craiova – Slatina – Pitești atinge noi culmi ale promisiunilor politicianiste – ”anul ăsta se dă în trafic o porțiune”, a anunțat ieri Rovana Plumb, ministrul interimar de la Transporturi.

Potrivit hotnews.ro, ministrul interimar al Transporturilor a declarat luni, la ședința Comisiilor reunite pe Transport, că „În anul 2019 vom da în funcțiune 180 de km noi de autostradă”. Potrivit ministrului citat de Hotnews, printre loturile care vor fi deschise traficului în 2019 se află și o porțiune de 27 de kilometri din Drumul expres Craiova – Pitești.

În aceeași zi în care ministrul interimar de la Transporturi bătea cu seninătate câmpii pe tema kilometrilor ce vor fi dați anul acesta în trafic, la sediul Consiliului Județean Olt avea loc o întâlnire a autorităților locale cu reprezentanți ai Companiei de Drumuri și ai firmei care a câștigat licitația pentru tronsonul care trece prin Olt.
„S-a discutat cu toți primarii de pe traseul drumului expres. Nu sunt probleme majore, drept urmare lucrurile merg în cursul normal: termenul de proiectare este un an, termenul de execuție – 2 ani”, a afirmat Ionuț Nedelcu, director general UMB Spedition Bacău.
Deci, teoretic, drumul expres se face. Practic, anul acesta se va circula pe el doar în visele ministrului interimar de la Transporturi.

Probleme nu sunt nici cu finanțarea. Teoretic. Practic, vom trăi și vom vedea.
Pe 7 decembrie 2018, într-un răspuns la interpelarea unui parlamentar de Dolj pe tema finanțării europene a drumului expres, Ministerul Transporturilor de la acea vreme făcea o serie de precizări.
”Proiectul Construcția drumului expres Craiova – Pitești este prevăzut ca proiect major cu finanțare în cadrul POIM 2014 – 2020. (…) Conform strategiei Ministerului Transporturilor, proiectul este prevăzut a fi depus la Comisia Europeană în trimestrul III 2019.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.