marți, septembrie 22 www.impactinolt.ro

„Or fi proşti, da’s proştii noştri”. Stănescu: Fără concursuri!

Pe principiul „or fi proşti, da’s proştii noştri”, PSD Olt îşi vrea neapărat anumiţi oamenii pe funcţii, chiar dacă s-au dovedit incapabili nu o dată, ci de mai multe ori să treacă de proba scrisă a unui concurs. Cu subiect şi predicat a spus-o Paul Stănescu, preşedintele PSD Olt, într-o conferinţă de presă.

PSD lucrează de zor la Codul Administrativ, care ar urma să fie gata, potrivit lui Paul Stănescu, prin toamnă. Odată cu Codul Administrativ vor dispărea şi concursurile pentru şefii de deconcentrate, a afirmat Stănescu, răspunzând astfel curiozităţii jurnaliştilor care voiau să afle cum de aspiranţii la funcţii, intens  susţinuţi de PSD, pică pe capete concursurile.

„E aproape gata Codul Administrativ, prin care toţi directorii de deconcentrate vor fi asimilaţi cu subsecretari de stat, iar prefectul cu secretar de stat. În momentul în care pleacă un guvern, pleacă toată lumea, iar în momentul în care vine un guvern, va veni toată lumea fără concurs, fără să ne dăm după deget şi să spunem că prefectul, de exemplu, nu e om politic în momentul în care propunerea e făcută de un partid. Şi atunci, pleacă o echipă, vine altă echipă. Fără concursuri! Cei care vor veni într-o echipă politică asta nu înseamnă că sunt cei mai deştepţi din judeţul respectiv, dar sunt asumaţi politic. Dacă echipa merge prost – pierzi, dacă echipa merge bine – câştigi. Şi Codul Administrativ deja e aproape gata”, a spus Paul Stănescu.

De atribuirea prin “încredinţare directă” a funcţiei ar urma să se bucure şi cele două ocupante interimare ale posturilor de inspector şcolar general adjunct – Florica Grecu, nimeni alta decât cuscra preşedintelui PSD Olt, şi Mariana Gheorghe,  preşedintele femeilor pesediste din Balş.

Păi dacă tot au reuşit să demonstreze în repetate rânduri că nu sunt capabile să treacă de proba scrisă, şi în aceeaşi situaţie mai sunt mulţi, de ce să ne mai complicăm? Nu ne mai dăm după deget şi desfiinţăm concursurile!

Ce dacă sunt oameni competenţi, exemplu Camelia Tiţa, pe care au picat-o de două ori la interviu pentru că se “încăpăţâna” să treacă de fiecare dată de proba scrisă? Nu e nevoie de competenţă ca să meargă treaba prin instituţii, e nevoie de echipă politică!

“Cei care sunt numiţi în funcţii la deconcentrate nu sunt cei mai deştepţi, ei fac parte dintr-o echipă politică şi aşa rezolvăm această situaţie, cum spun eu, cu Codul Administrativ”, a afirmat Paul Stănescu.

Întrebat de unul dintre jurnaliştii prezenţi la conferinţă de ce nu caută PSD Olt pe cineva mai bun din partid să-l trimită la concursul organizat de două ori până acum pentru posturile de adjunct la IŞJ, şeful pesediştilor olteni a fost extrem de categoric: “Pentru că nu vrem!”.

Chiar aşa, dacă nici cuscra, atunci cine?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.