miercuri, aprilie 24 www.impactinolt.ro

Ieri inculpaţi, azi achitaţi

Încurcate sunt căile Domnului. Ale „domnului” Parchet de pe lângă Tribunalul Olt. După circul de rigoare – cu comunicat, control judiciar şi interdicţie de a exercita funcţia, Parchetul a obţinut, şi nu oricum ci la cerere, achitarea inculpaţilor Constantin Florian, primar al comunei Izvoarele, şi Sorin Păduraru, afacerist şi mogul media în timpul liber.

Ambii acuzaţi de infracţiuni „la modă” – abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu, ambii achitaţi luni de Judecătoria Slatina pentru că „fapta nu este prevăzută de legislaţia penală”.
Decizia nu este încă definitivă, dar mai mult ca sigur va rămâne aşa, pentru că achitarea nu are de ce să-i nemulţumească pe procurori, din moment ce chiar ei au cerut achitarea inculpaţilor la termenul anterior. Doar scuze încă n-a cerut Parchetul inculpaţilor, dar mai e timp…

Constantin Florian şi Sorin Păduraru au fost trimişi în judecată în urmă cu un an. Primarul comunei Izvoarele era acuzat că a creat o pagubă de peste 200.000 de lei în patrimoniul comunei pentru că a obţinut nelegal fonduri pentru finanţarea unei lucrări. Mai exact, contractase un împrumut „cu încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, referitoare la condiţiile de contractare a împrumuturilor interne, pentru realizarea de investiţii publice de interes local”. Pe principiul „te împrumut ca să ai de unde-mi da”, creditorul era firma lui Sorin Păduraru, care executa lucrarea. Ca atare, primul a fost acuzat de abuz în serviciu, celălalt de complicitate la abuz în serviciu, infracţiuni de care luni au fost achitaţi.

Primarul comunei Izvoarele a scăpat însă doar de unul din dosare. Acesta continuă să deţină calitatea de inculpat, fiind acuzat de abuz în serviciu, instigare la săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură private într-un dosar în care a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Acuzaţiile vizează modul în care s-a făcut deszăpezirea la nivelul comunei în iernile 2013 – 2014 şi 2014 – 2015. Dacă şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova va urma exemplul colegilor de la Olt şi va cere achitarea, rămâne de văzut…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.