marți, septembrie 22 www.impactinolt.ro

Oprescu şi Stănescu, alba-neagra

Demiterea lui Cătălin Rotea din funcţia de secretar de stat la ministerul-puşculiţă de partid are un singur vinovat. Este singurul aspect asupra căruia par să fi căzut de acord cei doi capi ai PSD-ului de la Olt – Paul Stănescu şi Marius Oprescu. Cine este însă acel singur vinovat? Aici se cam complică treaba şi fiecare are varianta lui. Oprescu dă vina pe Dragnea, Stănescu bagă la înaintare „ţapul ispăşitor” Grindeanu.

La nici trei luni de la numirea ca secretar de stat în ministerul Dezvoltării, Cătălin Rotea a fost demis din funcţie fără nici o explicaţie. Mai exact fără nici o explicaţie oficială, că neoficial se ştia că i se trage de la declaraţia dată cu câteva zile înainte la instanţă, în care a povestit cu lux de amănunte cum intermedia şpaga pentru Vâlcov.

Imediat după apariţia deciziei de demitere în Monitorul Oficial, bunul său amic şi susţinător Marius Oprescu părea extrem de iritat, dar şi de convins că ştie de unde ar trebui să vină explicaţia pentru că Oltul puternic pierdea un post atât de important – fix de la Liviu Dragnea, că doar ştia tot partidul că Grindeanu-i de decor..
„Răspunsul la întrebarea privind eliberarea din funcţie a lui Cătălin Rotea nu poate să-l dea decât Liviu Dragnea, nu vicepremierul Sevil Shhaideh, nu premierul Sorin Grindeanu. Şi eu sunt foarte curios şi foarte atent să văd răspunsul la această întrebare”, spunea Marius Oprescu.

Răspunsul de la Dragnea n-a mai venit, dar la câteva luni distanţă un vinovat pentru pierderea postului a identificat şi Paul Stănescu – ţap ispăşitor pentru tot e Grindeanu, care dacă l-am crede pe domnu’ Stănescu n-a fost nici o secundă marionetă, ci un veritabil păpuşar.

“Grindeanu a făcut numai ce a vrut el (…) Singurul care poate să pună şi să demită secretari de stat este primul ministru, el e singurul care poate să facă acest lucru. În ceea ce-l priveşte pe Cătălin Rotea, eu cred că era de datoria primului ministru să mă cheme şi să mă întrebe şi pe mine, de ce face lucrul ăsta, sau că vrea să facă lucrul ăsta. Din păcate, sincer să fiu n-am fost consultat şi sigur că a fost o palmă nu numai pentru mine, ci pentru întreaga organizaţie de la Olt această demitere a lui Cătălin Rotea, şi-mi pare rău că s-a întâmplat acest lucru”, a spus Paul Stănescu într-o recentă conferinţă de presă.
Atât de rău i-a părut domnului preşedinte al PSD Olt, încât în ziua eliberării lui Rotea din funcţie a luat şi poziţie – a făcut o declaraţie politică pe tema folclorului urban. Palma, nu aia pe care odinioară o dădea Vâlcov “pe obrazul unui partid mincinos”, a rămas. Poate n-o fi simţit-o domnu’ preşedinte la momentul potrivit, că oficial Grindeanu era băiat bun la vremea respectivă, executa fără să comenteze şi programul de guvernare mergea strună…
În rest, despre Vâlcov numai de bine şi tot partidul îi mulţumeşte…

P.S. – Din stânga “tatălui”, Oprescu râde şi tace. Nu confirmă, nu infirmă… Oare face sau doar tace?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.