luni, decembrie 5 www.impactinolt.ro

Hotărâre definitivă. Soțul fostei șefe a Tribunalului Olt scapă de pușcărie

”Telenovela” eliberării condiționate în cazul lui Iuliu Severus Marinescu, soțul fostei președinte a Tribunalului Olt, a ajuns la final. Tribunalul Mehedinți a dispus azi punerea acestuia în libertate, hotărârea fiind definitivă.

Solutia pe scurt: ”Admite contestaţia formulată de condamnatul Marinescu Iuliu-Severus împotriva s.p. nr. 2170 pronunţată la data de 17 Decembrie 2018 de Judecătoria Dr. Tr. Severin, în dosarul nr. 10309/225/2018*. Desfiinţează parţial sentinţa penală atacată şi: Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Marinescu Iuliu-Severus. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Marinescu Iuliu-Severus, din executarea pedepsei de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 184/2016 a Curţii de Apel Craiova. Dispune punerea în libertate a condamnatului Marinescu Iuliu-Severus de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 263/2017 emis de Curtea de Apel Craiova, dacă nu este arestat în altă cauză. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi 01.02.2019, la sediul Tribunalului Mehedinţi.”

Iuliu Severus Marinescu a fost condamnat în iulie 2017 la 3 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani în formă continuată în același dosar în care soția sa, Carmen Marinescu, fosta președintă a Tribunalului Olt, a fost condamnată la 8 ani de închisoare pentru luare de mită, trafic de influență, spălare de bani și fals în declarații.

În octombrie 2018, Judecătoria Drobeta Turnu Severin a admis cererea de liberare condiționată a soțului fostei judecătoare, hotărârea fiind însă contestată de DNA Craiova. Pe 5 decembrie, Tribunalul Mehedinți a admis contestația DNA și a dispus rejudecarea cauzei la aceeași instanță. Trei săptămâni mai târziu, un alt complet al Judecătoriei Drobeta Turnu Severin respingea cererea lui Iuliu Severus Marinescu și fixa un termen de 6 luni după expirarea căruia putea fi reînnoită cererea. Nemulțumit de sentință, soțul fostei judecătoare a făcut contestație la Tribunalul Mehedinți, care azi a decis punerea acestuia în libertate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.