vineri, aprilie 19 www.impactinolt.ro

Sentință definitivă în dosarul grupării care vindea salcie amestecată cu acetonă

Curtea de Apel Craiova a pronunțat, la începutul acestei luni, sentința definitivă în dosarul grupării de traficanți de droguri din care făcea parte și fiul viceprimarului comunei Milcov. Pentru unul dintre inculpați, Manda Claudiu Silviu, condamnat în primă instanță de Tribunalul Olt la 2 ani și 2 luni cu suspendare, Curtea de Apel Craiova a decis o pedeapsă de 2 ani și 6 luni cu executare.

”Admite apelul declarat de apelantul-Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Î.C.C.J- D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Olt împotriva s.p.2/11 ianuarie 2018 a Tribunalului Olt. Desființează, în parte, s.p.2/11 ianuarie 2018 a Tribunalului Olt în ceea ce priveşte latura penală şi, rejudecând: (…) Descontopeşte pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 2 luni închisoare aplicată inculpatului Manda Claudiu Silviu şi repune pedepsele în individualitatea lor. Constată că infracţiunea de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive săvârşită de Manda Claudiu Silviu şi dedusă judecăţii în prezenta cauză se află în starea de recidivă postcondamnatorie faţă de condamnarea la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru infracţiunea de tâlhărie pentru care a fost condamnat prin s.p. nr. 552/06.10.2016 a Judecătoriei Slatina definitivă prin decizia penală nr. 1796/05.12.2016 a Curţii de Apel Craiova. Condamnă pe inculpatul Manda Claudiu Silviu la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive. (…) Revocă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere de doi ani închisoare aplicată inculpatului Manda Claudiu Silviu prin s.p. nr. 552/06.10.2016 a Judecătoriei Slatina definitivă prin decizia penală nr. 1796/05.12.2016 a Curţii de Apel Craiova şi dispune executarea pedepsei. În baza art. 96 alin.5 C.p. rap. la art. 43 alin.1 C.p. adaugă la pedeapsa de 2 ani închisoare pedepsa de 6 luni închisoare aplicată în prezenta cauză, urmând ca inculpatul Manda Claudiu Silviu să execute pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenţie”, a decis Curtea de Apel Craiova.

În cazul lui Jumate Cezar Bogdan, fiul viceprimarului din Milcov, pedeapsa a fost majorată cu aproape 2 luni.
”Descontopeşte pedeapsa rezultantă de de 2 ani, 2 luni şi 20 zile închisoare aplicată inculpatului Jumate Cezar-Bogdan şi repune pedepsele în individualitatea lor. În baza art. 88 alin. 1 NCP revocă amânarea aplicării pedepsei de 1 an închisoare, aplicată prin s.p. nr. 331/19.12.2014 a Tribunalului Olt în dosar 2121/104/2014 rămasă definitivă prin decizia penală nr. 988/01.07.2015 a Curţii de Apel Craiova Secţia Penală şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei. (…) Aplică inculpatului Jumate Cezar-Bogdan pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare la care se adaugă un spor de 4 luni închisoare (o treime din pedeapsa de 1 an închisoare), urmând ca inculpatul Jumate Cezar-Bogdan să execute pedeapsa de 2 ani şi 4 luni, în regim de detenţie”, se precizează în încheierea instanței.

Pentru restul inculpaților, pedepsele nu s-au modificat: Iordache Marius Ionuț – 3 ani și 8 luni, Manda Marius Ionuț – 2 ani și 8 luni cu executare, Lale Ilie leonard – 2 ani cu executare, Popescu Ana (fostă Lilea) – 2 ani și 2 luni cu suspendare, Chiriță Ionuț Costin – 1 an și 10 luni cu suspendare.
Cei 8 inculpați au fost trimiși în judecată în iulie 2017. Potrivit anchetatorilor, drogurile şi substanţele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau procurate de pe raza municipiului Craiova sau prin plasarea unor comenzi on-line pe diverse site-uri, iar ulterior erau preparate, ambalate şi vândute către diverse persoane de pe raza judeţelor Olt şi Vîlcea. În Slatina, drogurile erau vândute în zona mai multor unităţi de învăţământ, printre care Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” şi Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu”, dar şi în Cartierul Progresu’, iar cei mai mulţi cumpărători erau liceeni. Când întâmpinau probleme cu aprovizionarea de la Craiova, doi dintre membrii grupării produceau singuri substanţe cu efecte psihoactive, amestecând salvie cu acetonă sau alcool etilic.
“De asemenea, s-a constatat că în momentul în care inculpatul Iordache Marius Ionuţ avea dificultăţi în procurarea substanţelor cu efecte psihoactive de pe raza municipiului Craiova, inculpata Lilea Ana şi Manda Marius Ionuţ îşi produceau singuri substanţe cu efecte psihoactive prin amestecarea plantelor de salvie cu acetonă ori alcool etilic. În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a constatat că respectivele produse comercializate de către membrii grupului au provocat consumatorilor, în special minori, stări de somnolenţă, de debarasare de la viaţa cotidiană, fie pe termen scurt fie pe termen lung, iar mulţi dintre aceştia au avut perioade în care, după consumarea acestor produse, au fost internaţi în stare gravă în unităţi spitaliceşti”, precizau anchetatorii.

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.