sâmbătă, iulie 4 www.impactinolt.ro

Condamnări în dosarul grupării care vindea salvie amestecată cu acetonă minorilor

Tribunalul Olt a pronunțat joi sentința în dosarul grupării de traficanți de droguri din care făcea parte și fiul viceprimarului comunei Milcov. Cea mai mare pedeapsă, de 3 ani și 8 luni de închisoare, a fost stabilită pentru liderul grupării, Iordache Marius Ionuț, zis Atomenu. Și mai indulgentă a fost instanța cu Ana Lilea și Marius Ionuț Manda, cei doi inculpați despre care procurorii precizau că, atunci când nu reușeau să facă rost de droguri, vindeau minorilor salvie amestecată cu acetonă, mulți dintre adolescenții consumatori ajung în stare gravă la spital. Manda a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare, iar Ana Lilea a primit 2 ani și 2 luni cu suspendare. Pedepse de până în 3 ani

Ce pedepse a decis Tribunalul Olt

IORDACHE MARIUS-IONUŢ zis „Atomenu”, în prezent în stare de detenţie provizorie în PMS Craiova – 3 ani şi 8 luni de închisoare

MANDA MARIUS-IONUŢ, în prezent în stare de detenţie provizorie în PMS Craiova – 2 ani şi 8 luni de închisoare

DENGHEL PETRIŞOR-RAREŞ, în prezent în stare de detenţie provizorie în PMS Craiova – 2 ani de închisoare

LALE ILIE-LEONARD, zis „Doc” sau „Leo”, în prezent în stare de detenţie provizorie în PMS Craiova – 2 ani închisoare

JUMATE CEZAR-BOGDAN (fiul viceprimarului comunei Milcov), în prezent în stare de detenţie provizorie în PMS Craiova, a fost achitat pentru infracţiunea de aderare la grup infracţional organizat si condamnat la 2 ani de închisoare pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive.
Băiatul viceprimarului din Milcov mai avea o pedeapsă de 1 an de închisoare cu amânare, pentru consum ilicit de droguri de risc.
”(…) anulează amânarea aplicării pedepsei de 1 an închisoare, aplicată prin s.p. nr. 331/19.12.2014 a Tribunalului Olt în dosar 2121/104/2014 rămasă definitivă prin decizia penală nr. 988/01.07.2015 a Curţii de Apel Craiova Secţia Penală şi dispune executarea pedepsei în regim de detenţie. În baza art. 44 şi art. 40 NCP constată că acest inculpat este în stare de pluralitate intermediară faţă de pedeapsa de 1 an închisoare, aplicată prin s.p. nr. 331/19.12.2014 a Tribunalului Olt în dosar 2121/104/2014 rămasă definitivă prin decizia penală nr. 988/01.07.2015 a Curţii de Apel Craiova Secţia Penală şi în consecinţă contopeşte pedepsele. (…) Stabileşte ca pedeapsă rezultantă pedeapsa de 2 ani, 2 luni şi 20 zile închisoare”, se precizează în încheierea instanței.

Restul inculpaților au primit pedepse cu suspendare.

MANDA CLAUDIU-SILVIU a fost achitat pentru infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, trafic de droguri, consum ilicit de droguri, și condamnat la 6 luni de închisoare pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive.
”Constată că există concurs de infracţiuni între fapta pentru care inculpatul Manda Claudiu Silviu a fost condamnat în cauza de faţă şi infracţiunea de tâlhărie pentru care a fost condamnat prin s.p. nr. 552/06.10.2016 a Judecătoriei Slatina definitivă prin decizia penală nr. 1796/05.12.2016 a Curţii de Apel Craiova la pedeapsa de doi ani închisoare şi în consecinţă anulează suspendarea executării pedepsei de doi ani închisoare, contopeşte pedepsele și stabileşte ca pedeapsă rezultantă pedeapsa de 2 ani și 2 luni închisoare (…) Dispune suspendarea executării pedepsei de doi ani şi două luni închisoare sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani calculat de la data de 05.12.2016 (data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a pronunţat anterior suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. (…) Impune condamnatului să execute următoarele obligaţii: – să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Colegiului Naţional Radu Greceanu din mun. Slatina, jud. Olt sau în cadrul Şcolii Gimnaziale Eugen Ionescu din mun. Slatina, jud. Olt pe o perioadă de 80 de zile”, se precizează în hotărârea instanței.

POPESCU ANA (fostă LILEA), a fost condamnată la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare, termenul de supraveghere fiind de 3 ani.
În cazul său, obligațiile impuse de instanță sunt să urmeze un curs de calificare profesională, să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, iar pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. Slatina sau în cadrul Şcolii Gimnaziale Eugen Ionescu din Slatina, pe o perioadă de 60 de zile.

CHIRITA IONUT COSTIN a fost achitat pentru infracţiunea de aderare la grup infracţional organizat și condamnat la 1 an de închisoare pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive
”Constată că există concurs de infracţiuni între fapta pentru care inculpatul Chiriţă Ionuţ Costin a fost condamnat în cauza de faţă şi infracţiunea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive pentru care a fost condamnat prin s.p. nr. 50/14.11.2017 a Tribunalului Covasna definitivă prin neapelare şi în consecinţă anulează suspendarea executării pedepsei de doi ani închisoare aplicată inculpatului Chiriţă Ionuţ Costin prin s.p. nr. 50/14.11.2017 a Tribunalului Covasna definitivă prin neapelare, contopeşte pedepsele și stabileşte ca pedeapsă rezultantă pedeapsa de un an şi zece luni închisoare. (…) Dispune suspendarea executării pedepsei de un an şi opt luni închisoare sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani”, a decis Tribunalul Olt, care a impus condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere, acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Slatina sau în cadrul Şcolii Gimnaziale Eugen Ionescu.

Instanța a dispus ridicarea sechestrului asigurator dispus prin ordonanţele nr.17D/P/2016 din 8 iunie 2017 cu privire la sumele ridicate la data de 06.06.2017 de la locuinţa inculpatului JUMATE CEZAR-BOGDAN, respectiv 13.800 lei, 350 euro şi 100 USD, precum şi cu privire la sumele ridicate la data de 06.06.2017 de la locuinţa inculpatului LALE ILIE-LEONARD, zis „Doc” sau „Leo”, si suspectei DINU CRISTINA-OANA, respectiv 139.400 lei și 5.750 euro.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.