sâmbătă, august 8 www.impactinolt.ro

Jandarmul acuzat de trafic de influență, condamnat la închisoare cu suspendare

Tribunalul Militar București a pronunțat azi sentința în dosarul în care Aurel Zamfirache, plutonier major în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, este acuzat de trafic de influență.

”Condamnă pe inculpatul plt. maj. Zamfirache Marin-Aurel, subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, la pedeapsa de 2 ani și 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. (…) În baza art. 65 alin. 1 si 3 C.pen. interzice inculpatului, ca pedeapsa accesorie, exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k C.pen., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a exercita orice profesie sau meserie ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe durata executării pedepsei. În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. (…) Impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională. În baza art. 93 alin. (3) C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Colegiului Naţional „Radu Greceanu” din Slatina, județul Olt sau Colegiului Tehnic”Ion Mincu” din Slatina, județul Olt, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. (…) Menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpat. Menține măsura asiguratorie a sechestrului asigurator asupra sumei de 10.000 de lei (…) Dispune confiscarea de la inculpatul plt. maj. Zamfirache Marin-Aurel a sumei de 60.550 lei”, a decis Tribunalul Militar București, sentința putând fi atacată cu apel.

Jandarmul oltean a fost trimis în judecată de procurorii DNA în luna ianuarie a acestui an.

”În perioada martie – iulie 2017, inculpatul Zamfirache Marin-Aurel, în mod repetat, a pretins și primit de la o persoană (martor în cauză) bani și bunuri în valoare totală de 60.550 lei, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă cadre cu funcții de conducere în cadrul Jandarmeriei Române pentru a-l angaja pe acesta din urmă ca militar în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Mai mult, pentru a întări convingerea persoanei respective cu privire la influența pe care pretindea că o are, inculpatul Zamfirache Marin-Aurel, în luna iulie 2017, a remis martorului o uniformă a Jandarmeriei Române, spunându-i că urmează să intre în serviciu, ca și colegi de tură, în data de 09 august 2017. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului judiciar asupra sumei de 10.000 lei ridicată de către organele de urmărire penală de la inculpatul plt. maj. Zamfirache Marin-Aurel”, preciza un comunicat al DNA.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.