joi, august 6 www.impactinolt.ro

Prima eliberare condiționată în dosarul șpăgii de la Postliceala Sanitară

Condamnată definitiv în mai 2017 la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, Aglaia Micli, fost profesor la Școala Postliceală Sanitară de Stat Slatina, ar putea fi eliberată din penitenciar în perioada imediat următoare.

Judecătoria Craiova a admis azi cererea formulată de Aglaia Micli, decizia nefiind însă definitivă.
”Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petenta Micli Aglaia, deţinută în Penitenciarul Craiova. Dispune liberarea condiţionată a persoanei condamnate Micli Aglaia din executarea pedepsei închisorii de 3 ani şi 6 luni aplicată prin s.p. nr. 597/2017 a Tribunalului Olt. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Soluţia se comunică potrivit art. 407 din C.proc.pen. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20.03.2018”, se precizează în încheierea instanței.

Aglaia Micli și alte 12 cadre didactice ale Scolii Postliceale Sanitare de Stat Slatina – Naiden Sanda, Filişanu Cornelia Liliana, Filip Georgel, Bărănescu Emilia, Spiridon Marian, Berinde Maria Viorica, Sbora (fostă Sora) Angelica Lavinia, Zamfir Gigi, Ciolca Angela, Moisescu Lygia Monica, Lucaci-Hideg Iuliana şi Răduţă Maria, acuzate de luare de mită, au fost trimise în judecată în noiembrie 2014, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Faptele pentru care aceştia au fost judecaţi s-au petrecut la examenul pentru obţinerea Certificatului de Competenţe Profesionale Nivel III avansat – specializările Asistent Medical de Laborator şi Asistent Medical Generalist, sesiunile iulie şi august 2012. Potrivit rechizitoriului, profesorii îndrumători au remis unor elevi lucrările de proiect deja finalizate contra unor sume de bani cuprinse între 50 şi 350 de lei.
În mai 2017, Curtea de Apel Craiova a pronunțat sentința definitivă în dosar: Naiden Sanda și Filişanu Cornelia Liliana au fost condamnate la câte 5 ani de închisoare, Emilia Bărănescu – 3 ani, Aglaia Micli – 3 ani și 6 luni, iar Georgel Filip, care mai avea o pedeapsă de 1 an şi 4 luni cu suspendare pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, a fost condamnat la 7 ani. Restul inculpaților au primit pedepse cu suspendare.

Cerere de liberare condiționată a formulat și Emilia Bărănescu, solicitarea sa fiind însă respinsă de instanță, pe 15 martie.
”Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petenta condamnată Bărănescu Emilia. Fixează termen de reînnoire a cererii după data de 19.04.2018”, a decis Judecătoria Craiova, a cărei hotărâre a fost deja contestată.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.