duminică, aprilie 18 www.impactinolt.ro

Secretara Primăriei Perieți, 1 an și 5 luni cu amânare

Judecătoria Slatina a admis și cel de-al doilea acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul delapidării Primăriei Perieți. Elena Olteanu, secretara primăriei, a primit o pedeapsă de 1 an, 5 luni și 10 zile de închisoare pentru complicitate la delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Ca și în cazul lui Ion Luță, celălalt inculpat care și-a recunoscut vinovăția, instanța a decis să amâne aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

”Admite acordul de recunoastere a vinovatiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina cu inculpata Olteanu Elena, cercetată pentru săvârsirea infractiunii de complicitate la delapidare în formă continuată (35 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (54 acte materiale). (…) Stabileste pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare în sarcina inculpatei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la delapidare în formă continuată (…) Stabileste pedeapsa de 4 luni închisoare în sarcina inculpatei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. (…) Contopeste pedepsele principale aplicate inculpatei, urmând ca aceasta să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 4 luni închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv sporul de 1 lună şi 10 zile, astfel că inculpatei Olteanu Elena i se va stabili pedeapsa închisorii de 1 an, 5 luni şi 10 zile. (…) Amâna aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se precizează în încheierea Judecătoriei Slatina.

Ca pedeapsă complementară, pe termen de un an inculpatei i-a fost interzisă exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a alege pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei. Ca pedeapsă accesorie, aceleași drepturi îi sunt interzise de la rămânerea definitivă a sentinţei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În plus, pe lângă măsurile specifice pe care trebuie să le respecte pe durata termenului de supraveghere, secretara primăriei Perieți va trebui să presteze o munca neremunerată în folosul comunității în cadrul primăriei sau Scolii Gimnaziale Perieti pe o durată de 60 zile. Decizia Judecătoriei Slatina nu este definitivă.

Secretara Primăriei Perieți, fostul primar Ion Luță și actualul edil al comunei, Robert Costin Vâlceleanu, sunt acuzați de procurori că, în perioada 2012-2014, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca şi documente justificative, facturi fiscale şi chitanţe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. ”Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestaţii sociale fictive, retrăgând şi însuşindu-şi sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Primii doi inculpați au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, Ion Luță primind o pedeapsă de 2 ani cu amânare pe un termen de supraveghere de 2 ani.

În cazul lui Robert Costin Vâlceleanu, actualul primar al comunei, Judecătoria Slatina a constatat legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Magistrații au respins cererile şi excepţiile formulate de inculpat privind nelegalitatea actelor de urmărire penală, ca neîntemeiate, și au dispus începerea judecăţii cauzei.

 

Inițial, tot pentru delapidare erau cercetați și contabilul Roxana Grădinaru, casierul Marin Mitrică şi un fost consilier, Romulus Enache. Împotriva soluțiilor de neurmărire/netrimitere în judecată a celor trei a formulat plângere Robert Costin Vâlceleanu, un prim termen în acest dosar fiind stabilit pentru data de 21 februarie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.