miercuri, decembrie 19 www.impactinolt.ro

Vâlcov: N-a fost din şpăgi, a fost din nunţi

Audiat luni la Curtea Supremă timp de câteva ore în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, Darius Vâlcov a încercat să convingă completul de judecată că nici măcar nu ştie ce e ăla usturoi, darămite să-l mai fi şi mâncat…

Ce şpagă, ce trafic de influenţă, ce spălare de bani? Nici pomeneală de aşa ceva! Avea tablouri – nu câte spune DNA-ul ci doar vreo 70 – dar erau luate cu bani din nuntă, deţinea o parte din City Hotel dar tot cu bani din nuntă şi îşi împrumutase prietenii să-şi facă firme, bineînţeles că tot cu bani de la nuntă. Că doar n-a fost o singură nuntă, au fost trei, şi petrecăreţii au fost cu dare de mână. Dacă instanţa nu-l crede pe cuvânt poate dovedi, că a notat totul!
„Să vă explic şi de unde am avut bani. În 2005, în lunile mai şi iunie, am organizat trei nunţi – una la Slatina, susţinută de părinţii mei, una la Târgu Mureş, susţinută de socri, şi una la Neptun, de naşi. Cele trei evenimente ne-au adus ca venituri, mie şi fostei soţii, 720.000 de euro – la Neptun 190.000 de euro, la Târgu Mureş 210.000 de euro şi 320.000 de euro la Slatina. Se poate dovedi pentru că sumele au fost notate, sunt persoane publice care au dat mult. Tot în acea perioadă am vândut un apartament în Bucureşti, zona Iancului, pe care îl cumpăraseră părinţii mei, am luat 72.000 de euro pe el, iar în 2007 am făcut botezul fetei în Bucureşti. Acolo veniturile au fost de aproximativ 160.000 de euro”, a spus Vâlcov în faţa instanţei.

Explicaţii are fostul ministru şi pentru faptul că declaraţiile de avere îi erau atât de sărăcăcioase, mai-mai să-i plângi de milă:
„Conform legii trebuia să completez declaraţia de avere, dar legea nu impune obligaţia de a declara şi cash-ul. Aşa am decis împreună, să profităm de această scăpare a legii. (…) Nu voiam să declar banii. Apăruse şi ANI, cum explicam eu după atâţia ani de unde au apărut? Păi venea ANI şi mă închideau imediat. Am făcut o analiză, dacă 6 ani nu i-am declarat nu-i mai declar deloc, că ar fi apărut o isterie. Mi-era teamă că-mi pierd mandatul de primar.”

Şi nici la bancă sau pe card nu putea să-şi ţină banii, dintr-un motiv foarte simplu: „Nu am avut card niciodată, nu am încredere în bănci. Ştiţi probabil, că a spus-o şi domnul premier, sunt comisioane foarte mari, apar blocaje…”

Aşa o fi, că prea zice cu foc, şi doar a fost director de bancă…

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.