joi, iunie 4 www.impactinolt.ro

De la ”e bun” și ”face bine”, Vâlcov este acum ”un om de o valoare rară”

Fost primar al Slatinei, fost ministru de Finanțe, evaluator de guverne dar și inculpat în trei dosare penale, Darius Vâlcov este lăudat public de președintele PSD Liviu Dragnea. Dacă în vara anului trecut, când Vâlcov era angajat la grupul parlamentar al PSD, Dragnea se limita să spună despre acesta că ”e bun” și ”face bine”, după recenta numire a fostului ministru în funcția de consilier de stat nivelul de apreciere a crescut, Darius Vâlcov fiind catalogat de președintele PSD drept ”un om de o valoare rară din punct de vedere economic”.

„Darius Vâlcov a fost la Guvern tot timpul. A lucrat la Guvern tot timpul şi a sprijinit cele două guverne şi sprijină în continuare. Este un om de o valoare rară din punct de vedere al… din punct de vedere economic şi este cel care împreună cu mine şi cu încă doi colegi am lucrat efectiv la programul de guvernare, care e obligatoriu să fie pus în practică. Domnul Darius Vâlcov are dreptul să trăiască şi să se plimbe liber şi, atâta timp cât are aceste avantaje să spunem, doreşte să ajute, şi cu tot dragul… Nu știu cine vorbește (n.r. despre dosarele penale ale lui Vâlcov), eu știu că Guvernul beneficiază de sprijinul domnului Darius Vâlcov și asta este foarte important. Din câte știu eu la Guvern nu au genul ăsta de discuții (despre dosare) și e bine să nu le aibă, ei să-și facă programul de guvernare”, a spus Dragnea, citat de digi24.ro.

Proaspăt numitul consilier de stat și-a început activitatea cu o absență de la serviciu, în prima zi de după numire fiind ocupat cu procesul aflat pe rolul Tribunalului Dolj.

Darius Vâlcov este trimis în judecată în trei dosare. În primul dosar, judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție, acesta este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni incompatibile cu funcția, pronunțarea fiind amânată pentru 8 februarie. În cel de-al doilea dosar, strămutat de la Olt la Dolj, Vâlcov este acuzat de luare de mită și trafic de influenţă, iar în cel de-al treilea, strămutat de la Olt la Gorj, faptele de care este acuzat sunt instigare la dare și luare de mită.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.