sâmbătă, iulie 4 www.impactinolt.ro

De la naşu’ pentru finii denunţători. Vâlcov, detalii în instanţă despre Andra şi Daniel Bărbulescu

„Lanţul de iubire” dintre naşu’ Vâlcov şi finii Bărbulescu, rupt în 2015 după ce finii şi-au demonstrat la DNA pasiunea pentru scris, nu pare să se mai lipească nici cu super glue. Audiat luni la Curtea Supremă în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, Vâlcov a început să-şi plătească poliţele faţă de fostul deputat şi consoarta acestuia.

Fostul primar de Slatina şi ministru a povestit în faţa instanţei cum s-au născut firmele despre care procurorii susţin că îi aparţin. În versiunea relatată de Vâlcov, nici pomeneală să aibă vreo implicare, cum scrie în rechizitorii, ci doar şi-a ajutat nişte prieteni.
„În minivacanţa de 1 mai 2011, la Mamaia, am avut o discuţie cu Lucian Şuşală şi soţia sa, cu Daniel Bărbulescu şi Andra Bărbulescu, despre înfiinţarea acelor firme care apar în rechizitoriu – SC Contis, SC Millenium Topographica, Ciobanu şi Asociaţii, Bogmar, dar şi despre altele care nu apar în rechizitoriu, cum ar fi Eurognosi. Tot atunci am discutat şi despre înfiinţarea Spotless. A fost o analiză SWOT, am discutat ce ştie să facă fiecare, ce poate şi ce vrea. Ei simţeau pericolul că peste un an nu voi mai fi primar şi nu voiau să rămână funcţionari publici că salariile erau foarte mici. Fiecare a avut 3-4 propuneri, ce ar vrea să facă, le analizam care ar fi costurile, cu ce i-aş putea ajuta şi dacă în viitor aş putea avea şi beneficii dacă i-aş împrumuta cu bani pentru înfiinţarea şi dotarea iniţială. Am ajutat exclusiv cu bani – aproximativ 90.000 de lei pentru Bogmar, 800.000 lei pentru Millenium Topographica, în jur de 100.000 – 150.000 lei pentru Contis, aproximativ 400.000 lei pentru Spotless şi alte sume de bani pentru alte societăţi. Pentru Ciobanu şi Asociaţii nu a fost cazul, era vorba doar de un mic spaţiu”, a spus Vâlcov.

Apoi, inculpatul a început să-şi „gâdile” direct finii denunţători.

„De atunci au făcut pui, au apărut alte societăţi concurente deţinute de aceleaşi persoane care spun că nu au nici o treabă cu ele. Lângă Millenium a apărut SC Thea  – Thea se numeşte fetiţa lui Daniel Bărbulescu, lângă Contis a apărut Contis Consulting… (…) Eu nu m-am implicat în nici un fel în activitatea economico-financiară sau în politica de personal a acestor firme. Am aflat acum două luni ce se întâmplă în aceste societăţi, cine erau cei care erau implicaţi şi făceau operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia”, a declarat Vâlcov.

Fix în urmă cu două luni a apărut şi cel mai recent dosar al fostului ministru, cel cu şpaga de la Millenium Topographica, în care apare şi numele finului, acuzat voalat de naşu’ că făcea acte incompatibile cu funcţia.
“Vâlcov Darius-Bogdan, în calitate de beneficiar direct al rezultatului activităţii desfăşurate de către SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina, societate înfiinţată de către inculpat, prin contribuţia financiară a sa, prin diferite persoane interpuse, a exercitat acţiuni de determinare mediată în cauză, prin intermediul numitului Bărbulescu Daniel Ionuţ, cel care se ocupa, în fapt, de administrarea respectivei societăţi”, se arată în rechizitoriu.
Martor în acest dosar, asupra fostului deputat Daniel Bărbulescu planează suspiciunea participării la săvârşirea unor fapte de corupţie, motiv pentru care procurorii olteni au dispus disjungerea cauzei şi declinarea către DNA Craiova.

Revenind la declaraţiile date de inculpat în faţa instanţei, Vâlcov a articulat-o şi pe fina Andra: „Eneroprod este de fapt Olt TV, o televiziune locală care are câteva camere şi vreo 20-30 de angajaţi, funcţionează în Slatina înainte să fiu eu primar. Are sediul în clădirea în care funcţionează şi Eurognossi şi celelalte afaceri ale familiei Bărbulescu. Administrator este Andra Bărbulescu, clădirea este deţinută de Necula, finul familiei Bărbulescu, iar televiziunea este la ora actuală deţinută de alţi fini. Andra Bărbulescu conduce Olt TV de 10 ani. Ea a spus la DNA că televiziunea nu e a ei, ci a mea, dar eu am fost doar pasatorul. Nu am nici o implicare în această societate, am participat doar la emisiuni, ca invitat. Ea acum are probleme juridice, de aceea o pasează la mine. Dacă nu are probleme, cum e cazul Eurognosi, nu o pasează la mine. Deci dacă n-are probleme e a mea, dacă are e a lui Darius Vâlcov”.

Imediat după, Vâlcov a detaliat şi problemele juridice despre care amintea.
„Andra, Olt TV-ul, au accesat fonduri europene să ia camere, înţeleg că acolo sunt probleme. Proiectul acela, ca să ia acele fonduri, trebuia să angajeze nişte oameni, să-i ţină acolo o perioadă. Dacă cineva ar face o analiză, banii ăia ar trebui daţi înapoi”, a spus Vâlcov, care a afirmat că ştie de probleme chiar de la Andra, care „se văita în perioada aceea”.

Naşu’ a punctat dar greu de crezut că a terminat, vedem ce o mai avea şi finu’ sau fina de zis ori de scris…

 

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.