duminică, ianuarie 19 www.impactinolt.ro

Cuscra lui Paul Stănescu şi Mariana Gheorghe s-au retras din concurs. După ce au picat proba scrisă…

Cele două posturi de inspector şcolar general adjunct rămân în continuare fără ocupanţi cu concurs. Ambele social democrate intens susţinute de partid pentru funcţiile respective s-au retras după proba scrisă, iar cea de-a treia candidată, nesusţinută politic, a reuşit să treacă de această probă, dar a fost „trântită” la interviu.

Azi, la sediul Ministerului Educaţiei a avut loc concursul organizat pentru ocuparea celor două funcţii vacante de inspector şcolar general adjunct, pentru care s-au înscris Florica Grecu, cuscra preşedintelui PSD Paul Stănescu, Mariana Gheorghe, preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Balş, şi Camelia Tiţa, fost membru PNL.

Din cele trei candidate înscrise, primele două au apelat la deja consacrata metodă a retragerii din concurs pe bază de motive personale, retragerea având loc, potrivit surselor noastre, nu înainte, ci după ce au susţinut proba scrisă, pe care au picat-o. Potrivit regulilor, candidaţii care pică proba scrisă au două opţiuni – contestă nota, dacă punctajul obţinut este apropiat de cel minim necesar promovării, sau se retrag din concurs.

De proba buclucaşă a reuşit totuşi să treacă fără probleme a treia candidată, Camelia Tiţa. Adică fix cine nu avea susţinerea politică necesară. „Noroc” cu proba decisivă a interviului, unde pică cine se încăpăţânează să creadă că posturile sunt pentru toată lumea, că altfel se trezea IŞJ Olt cu adjunct mai bine pregătit decât alte doamne…

Atât Mariana Gheorghe cât şi Florica Grecu ocupă în prezent funcţiile de inspectori şcolari generali adjuncţi, cele două fiind numite prin ordin de ministru la finalul lunii februarie. Adică direct din pix, că e mai greu la concurs…

La cel organizat anul trecut pentru ocuparea funcţiilor de directori de şcoli, Mariana Gheorghe s-a înscris pentru postul de director al Liceului Teoretic „Petre Pandrea” din Balş, însă nu s-a mai prezentat la examen. Florica Grecu, cuscra preşedintelui PSD Olt, şi-a încercat norocul la postul de director al CN „Al.I.Cuza” din Corabia, dar şi acolo a picat proba scrisă.

Potrivit metodologiei, ambele ar trebui să fie schimbate din funcţiile de inspectori şcolari generali adjuncţi în perioada imediat următoare. Asta bineînţeles dacă nu cumva ministrul coleg de partid cu cuscrul va emite un nou ordin de modificare a metodologiei pe modelul practicat cu directorii de şcoli, când prin „derogare de la incompetenţă” au fost instalaţi în funcţii şi cei care au picat concursurile.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.