miercuri, aprilie 24 www.impactinolt.ro

Avem parlamentari… „Oltenia este o regiune istorică din nord-vestul României”

De râs dacă n-ar fi de plâns – un proiect de lege privind instituirea datei de 21 martie drept Ziua Olteniei, care are printre iniţiatori şi cinci exemplare de la Olt, demonstrează câtă atenţie acordă parlamentarii proiectelor pe care vor să le transforme în legi.

O gafă de zile mari, semnalată de cursdeguvernare.ro, s-a strecurat chiar în debutul expunerii de motive a proiectului – Oltenia nu mai e unde o ştiam noi pe hartă, ci „este o regiune istorică din nord-vestul României”. La finalul expunerii din care aflăm, printre altele, „diferenţele de înfăţişare ale oltenilor, aceştia fiind mai bruneţi, cu debit verbal mult mai alert şi gesticulări frecvente, colerici, expansivi”, iniţiatorii dezvăluie şi data aleasă drept Ziua Olteniei: ”Pe 21 martie 1821, Tudor Vladimirescu intră în București ținând în mână o pâine mare, semn al păcii și belșugului”. Așadar, se cuvine să marcăm ziua de 21 martie, momentul în care Tudor Vladimirescu intră în București și coboară Podul Calicilor, ca fiind Ziua Olteniei”.

Cât a fost ironie voită, din moment ce au considerat că data la care Oltenia trebuie să fie sărbătorită este cea în care Tudor Vladimirescu a coborât Podul Calicilor, nu ştim…

Proiectul, iniţiat în primăvara anului trecut, a fost deja adoptat de Senat în noiembrie 2016 şi este acum la Camera Deputaţilor. Printre semnatari se află şi-ai noştri de la Olt ca brazii – cap de listă Gigel Ştirbu (PNL), preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, Alexandru Stănescu, Dan Ciocan şi Virgil Delureanu (PSD), Dumitru Niculescu (UNPR).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.