miercuri, septembrie 28 www.impactinolt.ro

Încă un primar din Olt își pierde mandatul

Incompatibilitatea lasă încă un primar din Olt fără mandat. Constantin Dobrița, primarul liberal al comunei Mihăești, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) și va rămâne fără funcție în perioada următoare.

În octombrie 2017, ANI anunța constatarea stării de incompatibilitate în cazul edilului comunei Mihăești, precizând că, în perioada 18 iunie 2012 – 21 februarie 2014, acesta a deținut și a exercitat funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Dobrița N. Constantin Persoană Fizică Autorizată, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

Constantin Dobrița a contestat în instanță raportul inspectorilor de integritate, dar fără succes. În 2018, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea, decizia instanței doljene fiind menținută prin hotărârea definitivă pronunțată ieri de Înalta Curte de Casație și Justiție.
Respinge recursul declarat de reclamantul Dobriţa Constantin împotriva sentinţei nr.381/2018 din data de 9 iulie 2018 a Curţii de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă, astăzi, 11 mai 2021”, se precizează pe site-ul ICCJ.

Ca urmare a deciziei ICCJ, mandatul primarului comunei Mihăești va înceta prin ordin de prefect.
Recent, tot prin ordin de prefect a încetat și mandatul de primar al comunei Vitomirești, după ce Robert Ion Rotea a pierdut definitiv procesul cu ANI.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.