duminică, ianuarie 24 www.impactinolt.ro

Pedeapsă cu suspendare în dosarul delapidării de la Asociația de proprietari nr 43, din Slatina

Acuzată că a furat peste 250.000 de lei din casierie, fosta administratoare a Asociației de proprietari nr. 43, din Slatina, a fost condamnată în primă instanță la 2 ani și două luni de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată pe un termen de încercare de 3 ani. Judecătoria Slatina a admis în parte acțiunea civilă formulată de asociația de proprietari și a obligat-o pe inculpată la plata sumei de 257.493 lei, cu titlu de daune materiale. În plus, instanța a decis menținerea sechestrului pus pe apartamentul și autoturismul accesteia.

”Condamnă pe inculpata Grigore Victoria aflată în stare de control judiciar în prezenta cauză, fără antecedente penale, la pedeapsa de 2 ani și 2 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare. (…) interzice inculpatei ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv administrator al unei asociații de proprietari, casier şi gestionar, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 din Codul penal, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărârii. (…) În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Grigore Victoria va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Şcolii Gimnaziale George Poboran, Slatina, jud. Olt sau în cadrul Şcolii Gimnaziale Nicolae Iorga, Slatina, jud. Olt, pe o perioadă de 90 de zile. Constată că inculpata Grigore Victoria a plătit către partea civilă ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI NR. 43 SLATINA, cu chitanța seria TS506 nr. 10000455895/27.05.2020, suma de 1000 lei din prejudiciul material în sumă totală de 258.493,04 lei. (…) obligă inculpata Grigore Victoria la plata către partea civilă a sumei de 257.493,04 lei, cu titlu de daune materiale. În baza art. 404 alin. 4 lit. c din Codul de procedură penală, menţine măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile şi mobile aparţinând inculpatei Grigore Victoria, respectiv: un apartament situat la adresa din (…) și un autoturism marca (…) până la concurenţa sumei de 257.493,04 lei (prejudiciul material rămas de achitat)”, se precizează în hotărîrea Judecătoriei Slatina.

Fosta șefă a asociației de proprietari a fost trimisă în judecată la începutul acestui an. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2013 – 2019, aceasta și-a însușit din casieria asociației peste 258.000 lei, bani pe care i-a folosit în interes personal


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.