duminică, martie 7 www.impactinolt.ro

Hotărâre definitivă: Dan Stana, colaborator al Securității

Dan Stana, șeful Direcției de Resurse Umane din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, a pierdut definitiv procesul cu CNSAS. Spre finalul lunii februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, ca nefondat, recursul formulat de Stana împotriva hotărârii prin care era constatată calitatea acestuia de colaborator al Securității.

Numele lui Dan Stana, fost candidat la Primăria Piatra Olt, a apărut pe lista ”turnătorilor” în 2017, într-un raport de activitate al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), instituție care a cerut în instanță constatarea calității acestuia de colaborator al Securității. După ce a pierdut procesul cu CNSAS la Curtea de Apel București, Stana a atacat hotărârea la ICCJ, nereușind să obțină însă o decizie contrară celei din primă instanță, ci un verdict definitiv de colaborator.

”Respinge recursul declarat de recurentul-pârât Stana Dan împotriva Sentinţei civile 1566 nr. 1566 din 2 mai 2017 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se precizează în hotărârea ICCJ.

Fost prim-vicepreședinte al PNL Olt, Stana a trecut la ALDE în 2017, la pachet cu migrația politică venind atunci și o avansare în carieră – din șef serviciu a fost promovat director de regională CFR. După nici șase luni a pierdut funcția de conducere și s-a întors pe un post de execuție în cadrul CFR, dar de la începutul lui 2019 a redevenit director – de această dată la SJU Slatina, conducând rapid-creata Direcție de Resurse Umane, Tehnică și Administrativă. Hotărârea definitivă a ICCJ pare să cam pună capăt speranțelor de ascensiune în carieră ale lui Dan Stana. Pentru postul de manager al spitalului, în ultimul anunț de concurs se cerea și declarație pe propria răspundere privind necolaborarea cu Securitatea…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.