luni, iunie 1 www.impactinolt.ro

La Piatra Olt, imediat după alegeri, cresc taxele la salubrizare

”Luna de miere” între electorat și politicieni a luat sfârșit și, ca de fiecare dată, promisiunile trec la naftalină, pentru următoarea rundă de alegeri. În locul lor, vin faptele – la Piatra Olt, spre exemplu, ”râurile de lapte și miere” se mai lasă așteptate. În schimb, se scumpește gunoiul.

Duș rece imediat după alegeri pentru localnicii din Piatra Olt care sperau că rezilierea contractului pe salubrizare încheiat la nivel de județ cu Rosal va menține taxele în localitate la același nivel de până acum, adică 6 lei de gospodărie. La finalul săptămânii trecute, aleșii PSD, partid care a câștigat europarlamentarele cu peste 45% în Piatra Olt, au decis că taxa de 6 lei/lună nu va mai fi percepută pe gospodărie, ci pe persoană.
”Se aprobă următoarele taxe speciale:
a) taxă ridicare deșeuri menajere persoane fizice 6,00 lei/persoană/lună TVA inclus
b) taxă ridicare deșeuri menajere persoane juridice 20,00 lei/lună/punct de lucru TVA inclus”, se prevede în proiectul inițiat de primar și adoptat cu votul majoritar al consilierilor PSD-ALDE.

Teoretic, oamenii au fost informați din timp că vor plăti mai mult – așa reiese din hârtii. Practic, pare că nu prea aveau de unde să afle…

În documentele atașate hotărârii apare minuta unei dezbateri publice care ar fi avut loc chiar în plină campanie electorală, pe 5 mai:
”S-a desfășurat în sala de ședințe a Primăriei orașului Piatra Olt o dezbatere publică prin care a fost adus la cunoștința cetățenilor proiectul cu privire la aprobare taxe speciale salubrizare (…) La întâlnirea cu cetățenii au participat reprezentanți ai administrației locale (n.r. 3 angajați din primărie), din partea cetățenilor nefiind prezent nimeni”, se menționează în document.

Atașat hotărârii este și un anunț care ar fi fost postat pe 15 aprilie în transparență decizională pe site-ul primăriei, din care oamenii ar fi trebuit să afle ce planuri au aleșii și când va avea loc dezbaterea. Curios este că nici pe prima pagină a site-ului, dar nici la rubrica de informații de interes public nu există vreo urmă de dovadă a transparenței decizionale pe această temă. Anunțuri sunt, și de actualitate și mai vechi, dar nu și cel în cauză.

Or fi spus din poartă-n poartă, în campanie…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.