luni, iulie 22 www.impactinolt.ro

Proaspăt eliberatul condiționat Paul Iancu a câștigat în primă instanță procesul cu spitalul

Recent eliberat condiționat din pușcărie, unde avea de ispășit o pedeapsă de 3 ani și 6 luni pentru ucidere din culpă după moartea copilului din Șerbănești, medicul Paul Iancu ar urma să încaseze aproximativ 50.000 lei de la fostul său angajator. Spitalul Județean de Urgență Slatina a fost obligat în primă instanță să-i plătească acestuia drepturile salariale de la data desfacerii disciplinare a contractului de muncă și până la data pensionării.

Soluția pe scurt: ”Admite în parte contestaţia formulată şi precizată. Dispune anularea deciziei nr. 259/31.05.2010 privind suspendarea contractului individual de muncă şi a deciziei nr.321/28.06.2010 privind desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. Obligă pârâtul la plata drepturilor salariale cuvenite reclamantului începând cu data de 31.05.2010 şi până la data acordării drepturilor de pensie. Respinge cererea de reîncadrare pe postul deţinut anterior ca rămasă fără obiect. Ia act că se solicită cheltuieli de judecată pe cale separată de către contestator. Cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Olt. Pronunţată în şedinţa publică de la 13.03.2019”.

Potrivit conducerii SJU Slatina, Paul Iancu s-a pensionat în 2011, iar suma pe care acesta ar urma să o încaseze dacă sentința va rămâne definitivă este de aproximativ 50.000 lei.

Procesul în care Paul Iancu a contestat decizia desfacerii disciplinare a contractului de muncă a început în 2010 și este la a treia ”plimbare” între Tribunalul Olt și Curtea de Apel Craiova. După o repunere în termen decisă de Curte și ani buni în care cauza a fost suspendată pentru soluționarea dosarului de ucidere din culpă, în septembrie 2018 Tribunalul Olt a dat câștig de cauză spitalului. Două luni mai târziu, Curtea de Apel Craiova a admis recursul formulat de Iancu, a casat sentința și a trimis cauza spre rejudecare la Tribunalul Olt, care acum a dat câștig de cauză fostului angajat al spitalului. Decizia definitivă va fi pronunțată de Curtea de Apel Craiova, instanță care va judeca apelul formulat de SJU Slatina.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.