sâmbătă, noiembrie 28 www.impactinolt.ro

Fostul șef al Poliției Rutiere Olt nu și-a putut justifica integral averea în instanță

Ilie Roșu, fostul șef al Poliției Rutiere Olt, depistat cu o avere nejustificată de aproape 100.000 lei, a pierdut în primă instanță procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Curtea de Apel Craiova a admis în parte sesizarea ANI și l-a obligat pe fostul șef al Poliției Rutiere Olt la plata sumei de 46.800 lei, decizia nefiind însă definitivă.

În iunie 2016, Agenția Națională de Integritate anunța că a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 93.120,44 lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 24 august 2002 – 13 octombrie 2005 de către Ilie Roşu, șef al Poliției Rutiere Olt la vremea respectivă, în prezent pensionar.
”Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Craiova, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada 24 august 2002 – 13 octombrie 2005, de către Roşu Ilie”, preciza un comunicat al ANI.

Contactat de adevărul.ro, fostul șef al Poliției Rutiere Olt declara că ar fi vorba de un apartament cumpărat în 2004.
„Le-am spus că l-am cumpărat cu banii din nuntă şi am mai făcut noi un împrumut şi mi-au spus că nu cred că am păstrat banii de la nuntă, din 1998. Le-am pus toate documentele la dispoziţie şi am aşteptat un răspuns. (…) Bineînţeles că la mijloc e vorba de o sesizare, dar probabil că mă cheamă la Curtea de Apel, unde voi explica din nou cu documente. Doar că lucrurile de genul ăsta îţi crează un disconfort. Am mai avut colegi care au trecut prin aşa ceva şi e vorba de procese, te judeci cu ei…“, a declarat Ilie Roşu, citat de adevărul.ro.

Pe 26 ianuarie 2017, Comisia pentru controlul averilor din cadrul Curții de Apel Craiova a admis cererea ANI și a trimis cauza spre soluționare secției de contencios administrativ și fiscal, ai cărei magistrați au dat anul trecut pronunțarea în dosar:
”Admite în parte sesizarea împotriva cercetaţilor intimaţi Roşu Ilie şi Roşu Florica. Constată că intimaţii cercetaţi au dobândit în mod nejustificat suma de 46.809,07 lei. Obligă pe aceştia să plătească suma de 46.809,07 lei în termen de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe”, se precizează în hotărârea Curții de Apel Craiova.
Atât soții Roșu cât și ANI au făcut recurs la ICCJ, unde cauza se află în procedură de filtru, un prim termen de judecată urmând a fi alocat ulterior.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.