luni, decembrie 5 www.impactinolt.ro

Soția fostului șef al Jandarmeriei Olt, lăsată fără loc de muncă la Patrimoniu. „A refuzat să depună declarații neconforme în dosarul de la DNA”

Acuzații de răzbunare la adresa Primăriei Slatina după ce o parte din angajații Direcției Administrare Patrimoniu rămân fără locuri de muncă în urma reorganizării instituției. În cererea prin care solicită instanței suspendarea actului administrativ, soția fostului șef al Jandarmeriei Olt susține că reorganizarea este un „plan mascat de înlăturare a unui salariat incomod”, care a fost audiat în dosarul de la DNA privind achizițiile de materiale sanitare din perioada stării de urgență și „a refuzat să depună declarații neconforme așa cum i-a cerut conducerea direcției”.

Reorganizarea Direcției Administrare Patrimoniu din cadrul Primăriei Slatina, aprobată în ședința din 17 septembrie 2021 a Consiliului Local Slatina, este contestată în instanță de cei ale căror posturi au fost desființate. Printre contestatari se află și soția fostului șef al Jandarmeriei Olt, Angelica Drejoi, care anterior reorganizării ocupa funcția de șef birou administrativ. Dosarul în care aceasta cere suspendarea actului administrativ a fost înregistrat la Tribunalul Olt pe 20 decembrie 2021.

În cererea adresată instanței, Angelica Drejoi invocă nelegalitatea actului administrativ și susține că reorganizarea în urma căreia i-a fost desființat postul este o „răzbunare” la adresa sa în urma declarațiilor făcute la audierile de la DNA în dosarul achizițiilor de materiale sanitare:
În realitate, această reorganizare a avut ca obiectiv înlăturarea salariatei, angajata in funcția de sef birou administrativ, ca urmare a faptului ca exista pe rolul Direcției Naționale Anticoruptie București dosarul penal nr.l84/P/2020 in care a fost audiata alături de alti colegi in legătura cu achizițiile de materiale sanitare făcute de Direcția Administrare Patrimoniu in anul 2020, in perioada stării de urgență COVID-19.

Întrucât a refuzat sa depună declarații neconforme așa cum i-a cerut conducerea direcției cu privire la procedura de achiziție, de negociere fără publicare, salariata a fost supusa unor presiuni psihologice si tensiuni continue, încercandu-se intimidarea si amenințarea pierderii locului de muncă in cadrul întâlnirilor din ședințe si a discuțiilor inițiate de șefi cu petenta, precum si in prezenta altor salariati.

Această reorganizare nu se susține în nici un fel, fiind una formală, în realitate fiind vorba despre o mascare a unui plan de înlăturare a unui salariat incomod, o răzbunare la adresa petentei și a colegilor aflați într-o situație similara”.

Cererea de suspendare a fost respinsă de instanță, care a constatat că motivele de nelegalitate ale actului administrativ atacat, învederate de reclamantă, reprezintă aspecte ce pot fi analizate doar în cadrul acțiunii de fond.
„Pentru conturarea cazului temeinic justificat care să impună suspendarea unui act administrativ, instanța nu trebuie să procedeze la analizarea criticilor de nelegalitate pe care se întemeiază însăși cererea de anulare a actului administrativ, ci trebuie să-și limiteze verificarea doar la acele împrejurări vădite de fapt și/sau de drept care au capacitatea să producă o îndoială serioasă asupra prezumției de legalitate de care se bucură un act administrativ. Or, cercetarea aspectelor de nelegalitate substanțială invocate de reclamantă necesită un probatoriu complex și o analiză aprofundată, ce poate fi efectuată numai în cadrul litigiului de fond. Ca atare, în absența existenței cazului bine justificat, nu se poate dispune suspendarea executării actului administrativ, chiar dacă această executare ar fi de natură a produce reclamantei o pagubă iminentă, devenind inutilă analiza condiției pagubei iminente, cele două condiții trebuind întrunite în mod cumulativ”, se arată în motivarea hotărârii.
Decizia instanței nu este definitivă.

Dosarul de la DNA în care Angelica Drejoi împreună cu mai mulți salariați ai Primăriei Slatina – de la Direcția Economică și de la Patrimoniu – au fost audiați vizează achizițiile de materiale sanitare din perioada stării de urgență.
Direcția de Administrare a Patrimoniului a atribuit în data de 7 aprilie 2020 către firma Solutions Line SRL un contract de peste 9 milioane lei fără TVA pentru achiziția de măști, mănuși și dezinfectant.
”Contractul a fost semnat peste noapte, la o zi după adoptarea hotărârii acordării materialelor de protecţie în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi înainte de aprobarea consilierilor locali, cu o firmă al cărei acţionar este un partener al finului primarului într-o altă firmă. Răzvan Chiriţă, acţionar al Line Solutions, firma care a livrat măştile şi mănuşile, dar şi dezinfectantul pentru dispenserele cumpărate printr-un alt contract, este partener cu Dorel Cătălin Ilie, finul primarului Emil Moţ şi preşedintele Clubului Sportiv Municipal Slatina (aflat în subordinea Primăriei Slatina) în firma Pro Quality Event Org S.R.L”, preciza adevărul.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.