duminică, mai 5 www.impactinolt.ro

Rejudecare în dosarul liberării condiționate a soțului fostei șefe de la Tribunalul Olt

Tribunalul Mehedinți a admis azi contestația formulată de DNA Craiova împotriva hotărârii Judecătoriei Drobeta Turnu Severin prin care a fost dispusă liberarea condiționată a lui Iuliu Severus Marinescu, soțul fostei președinte a Tribunalului Olt. Sentința judecătoriei a fost desființată, Tribunalul Mehedinți dispunând rejudecarea cauzei.

Soluția pe scurt: ”Respinge excepţia tardivității formulării contestaţiei invocată de intimat prin avocatul ales. În baza art. 425 ind. 1 alin. 1 şi alin. 7 pct. 2 lit. b raportat la disp. art. 587 alin. 3 din C.p.p., Admite contestaţia formulată de D.N.A. – Serviciul Teritorial Craiova împotriva s.p. nr. 1709 pronunţată la data de 09.10.2018 de Judecătoria Drobeta Turnu Severin, în dosarul nr. 10309/225/2018. Desfiinţează integral sentinţa penală atacată şi dispune rejudecarea cauzei de către Judecătoria Dr. Tr. Severin. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi 05.12.2018, la sediul Tribunalului Mehedinţi”.

Iuliu Severus Marinescu a fost condamnat definitiv în iunie 2017 la 3 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani în formă continuată, în același dosar în care soția sa, Carmen Marinescu, fostă președinte a Tribunalului Olt, a fost condamnată la 8 ani de închisoare pentru luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.