miercuri, august 21 www.impactinolt.ro

Dosarul accidentului comis de Marius Oprescu, în complet de divergență

Deși părea că se îndreaptă cu pași repezi spre o sentință definitivă, procesul în care Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, este judecat pentru ucidere din culpă se prelungește. Cei doi magistrați ai completului care judecă apelul nu au ajuns la o opinie comună, la termenul de azi fiind decisă reluarea judecății în complet de divergență.

”În baza art. 394 alin. 5 C.p.p. repune cauza pe rol pentru reluarea judecăţii în complet de divergenţă. Acordă termen la data de 08.10.2018, ora 10:00. Pronunţată în şedinţă publică, azi 24.09.2018”, se precizează în încheierea Curții de Apel Craiova.

Articolul 394 se referă la luarea hotărârii și prevede la alineatul 5 că în situaţia în care în cadrul completului de judecată nu se poate întruni majoritatea ori unanimitatea, judecarea cauzei se reia în complet de divergenţă. Completul de divergență este format dintr-un număr impar de judecători – cei doi din completul initial și un alt judecător care poate fi preşedintele sau vicepreşedintele instanţei, preşedintele de secţie ori judecătorul din planificarea de permanenţă.

Marius Oprescu, actualul președinte al Consiliului Județean Olt, a ajuns în postura de inculpat în urma unui accident comis în octombrie 2013. Aflat la volanul unui autoturism de teren ce aparţine Consiliului Judeţean, Oprescu a lovit o căruţă în care se aflau patru persoane – un bărbat, două femei şi un copil de 13 ani. În urma impactului, una dintre aceste persoane, un bărbat în vârstă de 34 de ani, a ajuns la Spitalul Slatina unde a și decedat, pe 22 octombrie.

În decembrie 2014, după mai bine de un an de la comiterea accidentului, Marius Oprescu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. În iunie 2017, Judecătoria Slatina a decis achitarea inculpatului, din motivare reieșind că mortul a fost de vină. Decizia judecătoriei a fost atacată de procurori la Curtea de Apel Craiova, instanță care îl ține pe Oprescu în suspans – procesul părea că se va finaliza printr-o hotărâre definitivă încă din iunie, dar pronunțarea a fost amânată de trei ori, ulterior cauza fiind repusă pe rol pentru punerea în discuție de probe.

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.