vineri, februarie 23 www.impactinolt.ro

Arest prelungit pentru autorul accidentului mortal de la Podul Olt

Tânărul care a provocat accidentul de la Podul Olt, soldat cu moartea a două persoane, rămâne după gratii. Judecătoria Balș a dispus azi prelungirea cu încă 30 de zile a măsurii arestării preventive.

Solutia pe scurt: În baza art. 236 C.proc.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpat pentru o perioadă de 30 zile, de la data de 01.04.2023, până la data de 30.04.2023 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la comunicare.

Gheorghe Marian Cristian, fiul unui consilier județean PSD, a fost arestat preventiv în urma accidentului din 27 februarie și este cercetat pentru ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Potrivit anchetatorilor, testul efectuat după producerea accidentului a arătat că tînărul de 29 de ani se afla sub influența drogurilor în momentul în care BMW-ul pe care îl conducea a intrat pe contrasens și a izbit frontal mașina în care se aflau cei doi soți; femeia în vârstă de 73 de ani a murit la scurt timp după accident, iar soțul său a decedat la spital, câteva zile mai târziu.

„Din mijloacele de probă administrate până în acest moment, rezultă că în seara zilei de 27.02.2023, în timp ce inculpatul se deplasa la volanul unui autoturism pe DN 65, din direcţia Mun. Slatina către com. Găneasa, la km. 48+400, în extravilanul com. Slătioara, jud. Olt, pe fondul desfăşurării altor activităţi în timpul conducerii autoturismului (acesta a declarat că s-a aplecat pentru a ridica telefonul mobil, pierzând astfel controlul direcţiei de mers), a pătruns pe sensul opus de mers, peste marcajul longitudinal continuu, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care circula din sens opus.

În urma testării efectuate de către organele de poliţie, a fost relevată prezenţa în organismul inculpatului a două substanţe interzise, în acest sens dispunându-se prelevarea de mostre biologice de la inculpat şi întocmirea unui buletin de analiză toxicologică de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti.

De asemenea, în urma verificării în bazele de date specifice, a reieşit că în data producerii accidentului rutier inculpatul figura cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat ”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.