vineri, martie 29 www.impactinolt.ro

Șeful DSVSA Olt a câștigat în primă instanță procesul cu ANI

Veronel Bolborea, șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt, a câștigat în primă instanță procesul cu Agenția Națională de Integritate, care îl acuza de conflict de interese administrativ. Curtea de Apel Craiova a admis săptămâna trecută cererea șefului DSVSA Olt și a dispus anularea raportului ANI.

În urmă cu aproximativ două luni, ANI anunța prin intermediul unui comunicat de presă constatarea conflictului de interese administrativ și sesizarea Parchetului în cazul lui Veronel Bolborea.
„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Bolborea Veronel Florin a următoarelor infracțiuni:

-folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, precum și a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal întrucât a semnat un buletin de analiză pentru societatea comercială în cadrul căreia tatăl său deține calitatea de asociat și funcția de administrator. De asemenea, persoana evaluată a încălcat și prevederile art. 70 și art. 79, alin. (1), lit. a), b) și c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind conflictul de interese în materie administrativă.

-fals intelectual, prevăzută de art. 321 din Codul Penal și fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal prin declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la gradul de rudenie/afinitate în care se află în contextul unor posibile relații ierarhice subordonate, precum și declararea necorespunzătoare a adevărului cu privire la actele întocmite/ emise/ aprobate/ avizate pentru societatea comercială în cadrul căreia tatăl acestuia deține calitatea de asociat și funcția de administrator”, preciza comunicatul ANI.

Veronel Bolborea a cerut în instanță anularea raportului ANI, cererea fiind admisă de Curtea de Apel Craiova.

Solutia pe scurt: Admite actiunea. Dispune anularea Raportului de evaluare nr.31746/G/II/20.07.2022 întocmit de ANI. Cu recurs în termen de 15 de zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Craiova. Pronunţată la 20.10.2022 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de grefa instanţei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.