luni, decembrie 5 www.impactinolt.ro

Fals inspector ANAF, condamnat de Judecătoria Balș

Un recidivist din Argeș a fost condamnat recent de magistrații Judecătoriei Balș la închisoare cu executare după ce, anul trecut, a mers cu o legitimație falsă „în control” la o societate din Balș și a cerut 3.000 de lei pentru a nu aplica o amendă.

Bărbatul s-a prezentat drept inspector în cadrul ANAF și a solicitat registrul de casă și alte documente contabile, cerând după finalizarea așa-zisului control să discute la telefon cu contabila societății. Potrivit anchetatorilor, după ce i-a spus acesteia că „a constatat nereguli și că din cauza incompetenței sale urmează să aplice o amendă”, falsul inspector a pretins și primit 3.000 de lei pentru a nu sancționa societatea.

În urma plângerii depuse de partea vătămată, acesta a fost identificat în persoana unui individ din Argeș, pe al cărui nume era emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoare pentru fapte de același gen. Polițiștii au reușit să identifice adresa din Argeș la care se afla și să pună în executare mandatul, în locuință fiind găsite și documentele false (delegație, ordin de serviciu și legitimație) cu care bărbatul se prezentase drept inspector ANAF la societatea din Balș. După ce inițial individul a refuzat să dea declarații în fața anchetatorilor, invocând probleme medicale și faptul că nu i s-a asigurat un regim alimentar corespunzător, după trimiterea în judecată a recunoscut săvârșirea faptei.

„Condamnă inculpatul C.G.M., recidivist postexecutoriu şi postcondamnatoriu, (…) inculpatul urmând să execute în regim de detenţie pedeapsa rezultantă finală de 3 ani şi 523 zile închisoare”, au decis magistrații Judecătoriei Balș.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.