sâmbătă, aprilie 13 www.impactinolt.ro

Fratele lui Paul Stănescu, „premiant” la ADR SV Oltenia

Concurs cu final previzibil la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADR SV) Oltenia, instituție care gestionează fonduri europene în valoare de 1,2 miliarde de euro. Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, va fi noul director general al agenției.

Lipsa experienței în gestionarea banilor europeni nu constituie un impediment în ocuparea funcției, cum de altfel nici absența pregătirii în domeniul energiei nu l-a împiedicat pe fratele lui Paul Stănescu să ocupe pentru scurt timp un post foarte bine plătit în Comitetul de Reglementare al ANRE.

Interviul care anunță și oficial cine va prelua conducerea agenției a avut loc ieri și, potrivit anunțului postat pe pagina ADR SV Oltenia, la acestă probă s-au testat abilitățile, aptitudinile, cunoștințele și motivația candidatului.
„Criteriile de evaluare ale interviului sunt:
a) Cunoștințe teoretice și/sau abilități manageriale impuse de funcție – 70 puncte;
b) Capacitatea de analiză și sinteză – 10 puncte;
c) Motivația candidatului – 10 puncte;
d) Inițiativă și creativitate – 10 puncte”

La final a lipsit doar coronița de premiant – Alexandru Stănescu a fost declarat admis, cu un punctaj aproape maxim – 90,60 de puncte din 100, iar contracandidatul său, care potrivit Europa Liberă este angajat al instituției de foarte mulți ani, coordonator al biroului județean pentru proiecte de preaderare la UE, șef departament programare POR 2021-2027 și șef birou monitorizare proiecte POR, a fost declarat respins, cu 57,14 puncte.

Concursul a fost organizat de Consiliul pentru Dezvoltare Regională (CDR) Sud-Vest Oltenia, al cărui președinte este Marius Oprescu, succesorul lui Paul Stănescu la șefia CJ Olt și a PSD Olt.

Fost deputat în perioada 2012 – 2020, Alexandru Stănescu nu a mai fost pus pe listele PSD la ultimele alegeri. La finalul anului trecut, „mazilirea” de pe liste era invocată drept argument în favoarea sa pentru a fi numit – deși nu avea pregătirea necesară în domeniu – membru în Comitetul de Reglementare al ANRE, post din care a demisionat în primăvara acestui an pentru că CCR urma să anunțe că numirea sa acolo a fost neconstituțională.

Problema jobului este acum rezolvată pentru o vreme – potrivit informațiilor de pe site-ul ADR SV Oltenia, câștigătorul concursului va ocupa postul de director general pe o perioadă determinată de patru ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă trei ani.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.