miercuri, septembrie 28 www.impactinolt.ro

Alexandru Stănescu nu s-ar duce ministru de teama unui „dosar de doi lei”, dar îl susține pe Botănoiu

Prezent zilele trecute într-o emisiune la AgroTV, Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu – secretarul general al PSD, a afirmat că ceea ce s-a întâmplat cu Adrian Chesnoiu, care a demisionat de la Ministerul Agriculturii după solicitarea DNA de ridicare a imunității parlamentare, a fost „o execuție” și a făcut apel la luări de poziție pentru că „ni se poate întâmpla oricui așa ceva”. N-ar fi ceva nou, cu aplauze și solidaritate era așteptat acum câțiva ani și Dragnea la sediul DNA, dar colegii de partid, printre care și Paul Stănescu, nu i-au purtat noroc…

Cât despre suspiciunea de abuz în serviciu pentru trucarea unor concursuri, care îl vizează pe Chesnoiu, pentru fratele lui Paul Stănescu nu pare să fie motiv serios de dosar, e ca „fluieratul în biserica din colțul satului”:
„Cred că a fost o execuție, până la urmă, pentru că nu se poate ca un om căruia îi trec prin semnături miliarde de euro – domne, miliarde de euro – a fost director la AFIR, ministru al Agriculturii, a semnat miliarde de euro. Nu i-a găsit nimeni un cent undeva, să zică, bă, nu știu, a făcut ceva, a dosit un cent undeva, nu știu, l-a dus undeva unde nu trebuia. Și… s-a trezit că, vezi Doamne, a fluierat în biserică, la biserica din colțul satului. Nu se poate așa ceva (…) Și tot legat de dosarul ăsta al domnului Chesnoiu, eu cred că atunci, în momentul în care ți se face un dosar, trebuie să te întrebe cineva ceva. El, din câte mi-a spus, a aflat ca și noi, din presă. Era în Azerbaidjan, cu ministrul Agriculturii de acolo (…) și când a ieșit de acolo ridică telefonul și se uită și vede că are dosar penal. E o execuție de care ar trebui să luăm poziție. Toți, toți ar trebui să luăm poziție pentru că ni se poate întâmpla oricui așa ceva.”

Fostul deputat, care a demisionat de la ANRE pentru că numirea sa acolo era neconstituțională, a ținut să precizeze că nu s-ar duce pe un post de ministru. De rugat nu l-a rugat nimeni, nu l-a propus partidul, dar nu ar vrea oricum, de teama unui „dosar de doi lei”.
„Vreți să vă spun sincer? Eu nu m-aș duce ministru al Agriculturii, sau ministru, nu la Agricultură, și pentru o chestie din asta. Pentru că te duci și te trezești cu un dosar de doi lei, îți strică și imaginea, îți strică și… Pentru că oamenii încep să creadă, să zică bă dar o fi făcut el ceva de i s-a făcut un dosar”.

Și dacă pentru propria piele s-ar teme de un „dosar de doi lei”, pentru alții nu pare să aibă emoții:
„Eu îl susțin pe domnul Dan Botănoiu pentru funcția de ministru, cred că este una din persoanele potrivite. Bineînțeles, nu e singurul”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.