duminică, ianuarie 24 www.impactinolt.ro

Polițistul șantajist din Deveselu, condamnat în primă instanță

Polițistul din Deveselu prins în flagrant în timp ce primea bani de la o femeie pe care o șantaja cu publicarea unor imagini compromițătoare a fost condamnat în primă instanță la un an și șase luni de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată pe un termen de încercare de doi ani.

”Condamnă pe inculpatul Andrei Laurenţiu la pedeapsa de un an si 6 luni închisoare. În baza art. 91 alin. 1 şi art. 92 alin. 1 din Codul Penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 2 ani , care constituie termen de supraveghere . În baza art. 93 alin.1 din Codul penal, dispune ca inculpatul Andrei Laurentiu, pe durata termenului de supraveghere, să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Olt , la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. În baza art. 93 alin. 2 din Codul penal, impune inculpatului Andrei Laurentiu ca pe durata termenului de supraveghere să execute următoarea obligație: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin.3 din Codul penal, dispune ca, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Andrei Laurentiu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile la Primaria Municipiului Caracal jud. Olt sau Colegiul Agricol Dimitrie Petrescu Caracal jud Olt. (…) deduce inculpatului Andrei Laurentiu din pedeapsa aplicată, durata reținerii, a arestului preventiv si a arestului la domiciliu, începând cu data de 11 martie 2020 pana la data de 14 iunie 2020 inclusiv . In baza art. 404 alin 4 lit b C.p.p., menține masura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Andrei Laurențiu pana la data ramanerii definitive a prezentei sentinţe”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Caracal. Instanța a respins, ca neîntemeiată, acțiunea civilă prin care femeia șantajată solicita obligarea inculpatului la plata unor daune morale.

Polițistul din Deveselu a ajuns în postura de inculpat după ce, în primăvara acestui an, a fost prins în timp ce primea o sumă de bani de la o femeie în vârstă de 52 de ani, din localitate, pe care o șantaja. Potrivit unor surse, polițistul își făcuse un cont fals pe o rețea de socializare și se împrietenise cu femeia, reușind să obțină de la aceasta înregistrări ce ar fi putut-o compromite și cerându-i ulterior 5000 de euro pentru a nu le face publice. În urma plângerii persoanei șantajate, polițistul a fost prins în flagrant în timp ce primea o sumă de bani.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.