sâmbătă, aprilie 13 www.impactinolt.ro

Achiziție marca Primăria Slatina: WC-uri în container, la preț de lux

Slatina, municipiu reședință de județ în care mult timp doar boscheții au ținut loc de toaletă publică, se poate ”mândri” acum cu WC-uri de lux; de lux nu ca aspect sau dotări, ci doar ca preț. Aproape de finalul anului trecut, municipalitatea a cumpărat un container sanitar pentru care a plătit 99.000 de lei (20.780 euro) fără TVA.

Achiziționat în noiembrie, containerul sanitar a fost amplasat în imediata apropiere a noului parc. O banală baracă metalică, de aproximativ 6 metri lungime și puțin peste 2 metri lățime, care potrivit descrierii din SICAP are ”protectie anti-coroziune, pardoseala, pereti, acoperis, paravane, tamplarie (usi si ferestre) PVC cu geam termopan si obiecte sanitare : vas wc – 4 buc, lavoar -2 buc, pisoar- 2buc, boiler-1 buc”.

Un calcul simplu arată că primăria a plătit cam 70 de milioane lei vechi pentru fiecare metru pătrat de container, mult peste pretul pe metru pătrat al unui apartament. Ca idee, containere sanitare de dimensiunile şi cu dotările celui pentru care Primăria Slatina a plătit un miliard de lei vechi, au cumpărat și alte instituții sau primării din țară. Diferența e de preţ şi e una semnificativă- adică la alţii o astfel de achiziţie s-a putut face cu jumătate din această sumă sau chiar mai puțin, la Slatina nu. De ce? Probabil „pentru că putem” cum vrem…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.