sâmbătă, ianuarie 16 www.impactinolt.ro

Doi primari și un viceprimar, colaboratori ai Securității

Numărul aleșilor locali olteni acționați în instanță de CNSAS pentru dovedirea calității de colaboratori ai Securității continuă să crească. Doi primari, un viceprimar și 5 consilieri locali au primit deja un prim verdict de ”turnători”.

Cei doi primari acuzați de CNSAS că au colaborat cu Securitatea, furnizând informații prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, sunt Constantin Popa, edilul PSD al comunei Făgețelu, și Vasilică Selescu, primarul PNL al comunei Leleasca. Atât Constantin Popa cât și Vasilică Selescu au pierdut în primă instanță procesul cu CNSAS. La Leleasca pare să fie deja ”tradiție” – și fostul primar al localității, Ion Negreanu, a fost acuzat de colaborare cu Securitatea. În 2015, o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție i-a confirmat trecutul de ”turnător”.

Acuzați de colaborare cu Securitatea mai sunt Florea Ispas, viceprimarul comunei Șerbănești, și consilierii locali Ion Neguț (CL Vulpeni), Ștefan Popa (CL Gîrcov), Daniel Popescu (CL Cârlogani), Valerian Sîmbotin (CL Cârlogani) și Gheorghe Toader (CL Topana). În toate cele 6 cazuri, CNSAS a câștigat procesele în primă instanță.

Legea nu prevede sancțiuni pentru aleșii dovediti că au fost colaboratori ai Securității. Cei în cauză riscă însă dosare penale pentru fals în declarații dacă la depunerea dosarului de candidat la alegerile locale au dat declaratii pe propria răspundere că nu au fost colaboratori ai securității, iar o sentință definitivă a instantei demonstrează contrariul.


Un comentariu

  • Verginia

    in atentia locuitorilor din TOPANA .numitul GEORGICA A LUI DINU adica Popescu Ghe.a fost turnator la SECURITATE provocand mult rau oamenilor din comuna Topana impreuna cu Barbu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.