luni, martie 30 www.impactinolt.ro

Primarul acuzat că a luat de peste 100 de ori mită rămâne sub control judiciar

Marius Ștefan Popescu, primarul PSD al comunei Gostavățu acuzat că a luat mită de peste 100 de ori, rămâne sub control judiciar. Tribunalul Olt a respins azi plângerea acestuia împotriva ordonanței procurorilor, decizia fiind definitivă.

Soluția pe scurt: ”Respinge plângerea formulată de petentul inculpat Popescu Marius Stefan împotriva Ordonanței nr. 287/P/2018 din 24.09.2019 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, ca nefondată. În baza art. 275 alin 2 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronuntată în cameră de consiliu, astăzi, 30 septembrie 2019, la Tribunalul Olt.”

Primarul comunei Gostavățu a ajuns în postura de inculpat în luna mai a acestui an, când a fost pus sub sub control judiciar cu interdicția de a-și exercita funcția, fiind acuzat că ar fi cerut sume cuprinse între 100 și 1000 de lei de la reprezentanții unor societăți comerciale din localitate.
”Din probele administrate până în prezent rezultă existenţa unor activităţi infracţionale care se circumscriu tipicităţii elementelor constitutive ale infracţiunilor de „luare de mită”, în sensul în care inculpatul P.M.Ş., în calitate de primar al com. Gostavăţu, jud. Olt, în perioada 2008-2018, a condiţionat mai multe persoane care doreau să nu fie sancţionate contravenţional sau împiedicate să îşi desfăşoare diferitele activităţi ce formează obiectul lor de activitate (reprezentanţi ai unor societăţi comerciale cu sedii sau puncte de lucru în com. Gostavăţu, jud. Olt şi deţinători de utilaje agricole) de pe raza comunei, să achite, personal sau prin persoane interpuse, anual, diverse sume de bani (folosite pentru nevoi personale) cu valoarea cuprinsă între 100-1000 lei, către acesta, sub pretextul că sumele de bani sunt necesare pentru organizarea bâlciului din comună (deși la primărie exista prevedere bugetară pentru organizarea bâlciului din comună), în legătură cu întârzierea sau neîndeplinirea unor acte ce intră în atribuţiile sale de serviciu sau pentru îndeplinirea unor acte contrare acestor atribuţii (procese-verbale de sancţionare contravenţională, nedarea în debit a amenzilor contravenţionale, emiterea acordului de funcţionare pentru agenţii economici, sesizări la diferite instituţii ale statului în vedere efectuării de controale la agenţii economici, etc.) – 117 acte materiale”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.