marți, septembrie 22 www.impactinolt.ro

Oprescu invită ”pisicii”. De ”motan”, nici pomeneală

Un comunicat de presă al PSD Olt confirmă, o dată în plus, realitatea – ”Oltul puternic” de până mai ieri a ajuns pielea… cotului, iar ”evaluatorul” condamnat în primă instanță Vâlcov e tot ”la butoane”. De mulțumit, pesediștii din Olt îi pot mulțumi în primul rând președintelui fost ministru al Dezvoltării și fost vicepremier, Paul Stănescu, care i-a dus pe cele mai înalte culmi ale prafului de pe tobă. De reproșat, reproșează însă altora, cer demisii și invită ”pisici” să conducă în locul lor campania.

Cel mai recent motiv de nemulțumire apare în comunicatul semnat de Marius Oprescu, președintele CJ Olt și președinte executiv al PSD Olt.
”Primarii județului nostru și-au pus toată speranța în dezvoltarea localităților lor, prin accesarea acestui program de investiții, iar Ion Ghizdeanu și-a bătut joc de ei, prin lipsa de obiectivitate și transparență demonstrate în selecția discreționară, dedicată și absolut preferențială a proiectelor depuse. Aș vrea să iasă public să anunțe criteriile după care au fost selectate obiectivele de investiții depuse de către reprezentanții primăriilor județului Olt și să explice concret cum poți respinge proiecte vitale pentru olteni. Considerând că este un afront asupra locuitorilor noștri, care cred în oportunitățile de dezvoltare pe care FDI le-a promis, îi cer demisia din funcția de președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză și îi invit pe Ghizdeanu, Andrei Iordache și «Pisicu′» să conducă această campanie electorală, cum știu ei mai bine, după metodele lor parafate. Le dau chiar și programul de activități.” – a declarat Marius Oprescu, președintele executiv al PSD Olt.

Deci Ghizdeanu și-a bătut joc de primarii din Olt, spune Oprescu. Nu de toți, că 8 au proiecte aprobate, dar a făcut o selecție ”discreționară, dedicată și absolut preferențială”. Culmea, cea mai mare valoare din proiectele aprobate pe FDI o are cel al Primăriei Vitomirești, condusă de primar PSD – 71 de milioane pentru modernizare infrastructură locală. Marea supărare nu pare să fie însă că sunt doar 8 proiecte selectate, ci lipsa puterii de decizie și numele firmei abonate la bani publici care ar executa lucrările – Old &New-ul ”Pisicului” pomenit în comunicatul PSD, pe numele său Mircea Ungureanu. Deci nici un leuț spre restul tradiționalelor sugative locale care, la o adică, s-ar putea implica în campanie ”cum știu ei mai bine”, probabil după propriile ”metode parafate”. Păi dacă poate unul, n-or face toți la fel?

Să-i inviți printr-un comunicat oficial pe Ghizdeanu, Iordache și ”Pisicu’” să conducă în locul tău campania electorală, e un pic jenant – mai ales când știi exact cum îl cheamă pe ”pisic” și ce firmă are, că doar a avut contracte și cu CJ-ul, știi cine l-a pus în funcție pe Iordache și la ordinele cui răspunde Ghizdeanu. Dacă tot ieși public să ceri socoteală și nu e o revoltă doar de fațadă, menită să mai potolească vociferările primarilor, de ce să te limitezi la marionete și să nu vorbești de păpușar?
Dacă tot nu te ține, nu mai bine se duce dom’ președinte și mai bate o dată cu pumnu’ în masă la București? O găsi o masă…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.