sâmbătă, august 8 www.impactinolt.ro

PSD Slatina, o victorie cât o înfrângere

Rezultatele numărătorilor paralele ale partidelor arată că la nivelul județului Olt cel mai mic procent al PSD la europarlamentare, în mediul urban, a fost obținut în Slatina, municipiul reședință de județ condus de social democratul Emil Moț.

Spre deosebire de europarlamentarele din 2014, când PSD obținea în Slatina peste 43%, acum nu a reușit să acumuleze decât 29%, semn că nici ”mărețele realizări”, nici ”avalanșa” de promisiuni electorale nu au fost convingătoare pentru mulți dintre cei care s-au prezentat la vot. Dacă în 2014 diferența între PSD și următorul clasat, PNL, era uriașă, de peste 30 de procente (PNL – 11,4 în 2014), de data aceasta între cele două partide au fost doar 6 procente (PNL – 23%). O diferență nu foarte mare este și între PSD și Alianța USR-PLUS, care a obținut 21% din voturi în Slatina. Deși, dacă aduni procentele care au mers spre ocupanții locurilor doi și trei, victoria PSD Slatina e cam cât o înfrângere, Emil Moț, care este și președintele organizației municipale, găsește motive de bucurie.
”Este un rezultat care ne bucură. Nicio campanie nu este uşoară, niciun scrutin nu este dinainte câştigat. Ca de fiecare dată, am înţeles să fim în mijlocul oamenilor şi le mulţumesc slătinenilor pentru încrederea acordată încă o dată. Împreună, vom continua să construim Slatina!”, a scris Moț pe pagina sa de Facebook.
Aia e, o fi uitat probabil că spera la peste 50%…

Pe roze nu stă nici ALDE, partenerul de guvernare al social democraților, care cu cele nici 5 procente obținute în Slatina s-a clasat pe locul șase, sub PRO România și PMP.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.