sâmbătă, iulie 20 www.impactinolt.ro

Miss România din dosarul lui Vâlcov, la Comisia Națională de Strategie și Prognoză

”Îndrăznește să crezi!”: Fosta Miss Universe România, slătineanca Larisa Maria Popa, cunoscută publicului și ca martor în dosarul cu tablouri al lui Darius Vâlcov, a primit un nou job pe bani publici anul trecut.

Bună la Ministerul Agriculturii, că doar nu degeaba o fi fost consilier personal al unui secretar de stat, bună și la Ministerul Transporturilor, ca administrator provizoriu la SC Telecomunicații CFR SA, fosta Miss a primit anul trecut un post de consilier personal la Comisia Națională de Strategie și Prognoză, instituție aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului.

Informația apare în cea mai recentă declarație de avere a tinerei, din mai 2018, completată cel mai probabil la numirea în noua funcție.

Secțiunea de pe site-ul CNSP dedicată veniturilor salariale arată că un consilier personal la cabinetul președintelui Comisiei avea anul trecut un salariu lunar brut de aproximativ 9.000 lei. Pe competențe, normal, că doar n-o fi ușor să consiliezi într-un astfel de domeniu – printre atribuțiile CNSP se numără elaborarea de programe de dezvoltare economică și socială pe termen scurt, mediu și lung, a prognozelor și studiilor privind echilibrul macroeconomic, sectorial și regional, evaluare ex-ante și ex-post a impactului economic și social al schemelor de ajutor de stat și al proiectelor de investiții publice dezvoltate în parteneriat public-privat, administrarea schemelor de ajutor de stat aplicate începând cu anul 2018, etc.

Slătineanca Larisa Popa a devenit cunoscută în 2011, când a câștigat titlul de Miss Universe România, și a reintrat în atenția opiniei publice ca martor în unul din dosarele de corupție ale lui Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei și fost ministru de Finanțe, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare, în prezent consilier de stat al premierului. Tânăra pe al cărei nume a fost înființată Galeria Rafael, unde procurorii susțin că Vâlcov intenționa să expună tablouri achiziționate prin interpuși cu bani din șpagă, a fost audiată în martie 2017 la ICCJ. În fața instanței, Larisa Popa a negat orice legătură a lui Darius Vâlcov cu înfiinţarea societăţii sau cu achiziţionarea tablourilor, și a afirmat că declarațiile pe care le-a dat la DNA nu au fost consemnate în totalitate.

Întrebată de unul dintre avocaţii lui Darius Vâlcov dacă a simţit că se fac presiuni asupra ei, Larisa Popa a afirmat că procurorul de caz i-ar fi spus „să termine cu prostiile”.

„După percheziţii eu am mers direct la DNA, la cererea procurorului. În lipsa avocatului meu sau a altor martori, procurorul m-a întrebat a cui e galeria. Am spus că e a lui Ramba, iar el mi-a zis să termin cu prostiile şi să încep să spun adevărul pentru că altfel îmi schimbă calitatea de martor. Eu am spus că că voi spune adevărul şi mi-am aşteptat avocatul”.

La câteva luni după declarația dată la ICCJ, fosta Miss devenea angajată a Ministerului Agriculturii, pe un post de consilier personal al unui secretar de stat, apoi administrator provizoriu la Telecomunicații CFR SA, companie în subordinea Ministerului Transporturilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.