luni, septembrie 28 www.impactinolt.ro

Dosarul fostului angajat al Băncii Transilvania, rejudecat

Rachid Popa, fostul angajat al Băncii Transilvania condamnat în primă instanță la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a furat 400.000 lei din contul unei societăți, împreună cu ceilalți doi inculpați, Ninu Nelu și Ifrim Eugen Gheorghe, vor fi rejudecați. La finalul lunii trecute, Curtea de Apel Craiova a desființat în totalitate sentința Tribunalului Olt și a trimis cauza spre rejudecare aceleiași instanțe.

Rachid Popa, Ninu Nelu și Ifrim Eugen Gheorghe au fost trimiși în judecată în 2015, în urma unor percheziții DIICOT ce au vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializată în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri private şi uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic.
”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 02.02.2014 – 29.10.2014, din contul curent al societăţii S.C. AGROMEC SISTEM S.R.L. deschis la Banca Transilvania, s-au efectuat transferuri de sume importante de bani, fără acceptul reprezentanţilor societăţii, de către membrii grupării infracţionale. De asemenea, există suspiciunea că numitul P.R. (Popa Rachid), angajat al unităţii bancare menţionate a accesat fără drept datele informatice ale băncii şi s-a folosit de un card de credit falsificat care a fost emis pe numele societăţii păgubite şi de pe care a extras de la diverse bancomate de pe raza municipiilor Slatina şi Bucureşti atât disponibilul de credit in valoare de 10.000 lei în luna februarie 2014, dar şi sumele pe care el le-a transferat din conturile societăţii pe contul aferent acestui card de credit. Din contul curent al societăţii menţionate au fost efectuate transferuri de bani, în valoare de 400.000 de lei”, preciza un comunicat DIICOT.

În iulie 2017, cei trei au fost condamnați de Tribunalul Olt la pedepse cu executare;
Popa Rachid – 4 ani de închisoare, Ifrim Eugen Gheorghe – 2 ani și 4 luni, Ninu Nelu – 1 an și 4 luni. În plus, instanța a admis acţiunea civilă a SC Agromec Sistem SRL şi l-a obligat pe inculpatul Popa Rachid în solidar cu partea responsabilă civilmente Banca Transilvania SA la plata sumei de 311.800 lei şi pe inculpaţii Popa Rachid şi Ifrim Eugen Gheorghe în solidar cu partea responsabilă civilmente Banca Transilvania SA la plata sumei de 95.006 lei.

Sentința Tribunalului Olt a fost atacată la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat la finalul lunii trecute:

”În baza art. 421 pct. 2 lit. b Cpp admite apelurile formulate de partea civilă S.C Agromec Sistem SRL Vlădila, partea responsabilă civilmente Banca Transilvania S.A şi inculpaţii Popa Rachid, Ifrim Eugen Gheorghe şi Ninu Nelu împotriva sentinţei penale nr. 158 din data de 21.07.2017 pronunţată de Tribunalul Olt. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală atacată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe, respectiv Tribunalul Olt. Menţine actele şi măsurile procedurale dispuse până la data de 21.07.2017. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii Popa Rachid, Ifrim Eugen Gheorghe şi Ninu Nelu. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care suma de 360 lei reprezintă onorariu avocat oficiu pentru fiecare inculpat. Definitivă”.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.