joi, august 6 www.impactinolt.ro

Clasare în dosarul probelor de sânge. Oprescu și Iordache au scăpat de acuzații

Achitat în primă instanță în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a scăpat și de restul acuzațiilor (refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și instigare la fals intelectual) din dosarul disjuns. Ușurat răsuflă și Andrei Iordache, actualul șef al DSP Olt, cercetat printre altele pentru favorizarea infractorului – la finalul anului trecut, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus clasarea cauzei.

La mai bine de patru ani de la accidentul provocat de Marius Oprescu, soldat cu moartea unui căruțaș în vârstă de 34 de ani, ”telenovela” probelor de sânge a ajuns la final.

” Urmare cererii dumneavoastră înregistrată la data de 22.03.2018, formulată în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, vă comunicăm faptul că, prin ordonanța nr. 816/P/2014 din 19.12.2017 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în temeiul art. 16 alin. 1 lit. c Cod proc.pen. (n.r. – nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea), s-a dispus clasarea cauzei fată de:

-inculpatul Oprescu Marius, pentru săvârșirea infracțiunilor prev. de art. 337 C.p. și art. 47 C.p. rap. la art. 321 C.p., ambele cu aplic. art. 5 alin. 1 C.p.;

-suspecta Stanca Maria, pentru săvârșirea infracțiunilor prev. de art. 321, art. 269 C.p. și art. 48 C.p. rap. la art. 337 C.p., toate cu aplic. art. 5 alin. I C.p.;

-suspecta Buzău Bălănescu Ecaterina, pentru săvârșirea infracțiunilor prev. de art. 321, art. 269 C.p. și art. 48 C.p. rap. la art. 337 C.p., toate cu aplic. art. 5 alin. I C.p.;

-suspectul Iordache Andrei, pentru săvârșirea infracțiunilor prev. de art. 47 C.p. rap. la art. 321, art. 269 C.p. și art. 48 C.p. rap. la art. 337 C.p., toate cu aplic. art. 5 alin. I C.p.”, au precizat pentru Impact în Olt reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Accidentul provocat de Marius Oprescu a avut loc pe 3 octombrie 2013. Aflat la volanul unui autoturism de teren ce aparţine Consiliului Judeţean, Oprescu a lovit o căruţă în care se aflau patru persoane – un bărbat, două femei şi un copil de 13 ani. În urma impactului, una dintre aceste persoane, un bărbat în vârstă de 34 de ani, a ajuns la Spitalul Slatina unde a și decedat, pe 22 octombrie.

La momentul producerii accidentului, Oprescu a refuzat să sufle în etilotest și a ajuns la Spitalul Slatina, unde i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Ulterior, cercetările au scos la iveală faptul că sângele recoltat în seara accidentului nu îi aparținea lui Oprescu. Cine o fi fost ”donatorul”, rămâne în continuare un mister…

Cu șase luni înainte de clasarea acestui dosar, Oprescu a fost achitat în primă instanță pentru ucidere din culpă, din motivarea Judecătoriei Slatina reieșind că mortul a fost de vină.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.