sâmbătă, februarie 16 www.impactinolt.ro

”Sugativa” Cafmin, contract de peste 1 milion de lei cu Primăria Slatina

Cunoscută opiniei publice atât prin prisma numeroaselor contracte pe bani publici obținute, cât și din rechizitoriul procurorilor DNA în primul dosar al lui Darius Vâlcov, societatea Cafmin este proaspăta câștigătoare a unui nou contract cu Primăria Slatina, în valoare de peste 1 milion de lei. Dacă tot a făcut Clubul Nautic, parcă era păcat să nu-și aducă contribuția și la ”protejarea materialului dendrofloricol pe teritoriul zonei reabilitate”…

Societatea controlată de Constantin Cristian Tomescu, recent condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni cu executare, a obținut contractul privind realizarea unui sistem de irigații în zona Clubului Nautic  din postura de unic ofertant. Estimat inițial la 1.083.816 lei fără TVA, contractul a fost atribuit pe 9 februarie, cu 1.041.270,51 lei fără TVA, investiția fiind considerată una prioritară de actuala administrație condusă de Emil Moț.
”Autoritatea contractantă îsi propune prin intermediul prezentei proceduri să achizitioneze servicii de proiectare precum si lucrările de executie aferente în scopul realizarii unui sistem de irigatie de natură să contribuire la protejarea materialului dendrofloricol pe teritoriul zonei reabilitate. (….) Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit nu va cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse si neprevazute precizată în bugetul proiectului (devizul general), acestea putând fi accesate, dupa caz, în functie de necesități, prin modificarea contractului în conditiile prevăzute la art.221 din Legea nr.98/2016 privind achizitiile publice”, se precizează în anunțul postat pe SEAP.

”Sugativă” de bani publici, Cafmin a câștigat de-a lungul anilor numeroase contracte, unul dintre cele mai semnificative din punct de vedere financiar fiind cel privind construirea Clubului Nautic – peste 22,7 milioane lei, conform SEAP.
Numele societății apare și în rechizitoriul procurorilor DNA, Tomescu fiind acuzat că l-a ajutat pe Darius Vâlcov să primească o parte din șpaga de la Tehnologica prin intermediul Cafmin. Pentru contribuția sa la circuitul șpăgii, Tomescu a fost condamnat în primă instanță la 3 ani pentru complicitate la trafic de influență, 3 ani pentru spălare de bani și 1 an pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, după contopire rezultând o pedeapsă de 3 ani și 6 luni cu executare.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.