sâmbătă, august 8 www.impactinolt.ro

Primarul comunei Izvoarele, din nou în boxa inculpaților

Florian Constantin, primarul comunei Izvoarele, a fost trimis în judecată la finalul anului trecut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina în cel de-al treilea dosar penal. Familiarizat deja cu boxa inculpaților din celelalte două dosare, în care este acuzat de infracțiuni precum abuz în serviciu, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, primarul comunei Izvoarele este judecat în noul dosar pentru șantaj, ultraj și purtare abuzivă.

În luna iulie a anului trecut, Florian Constantin a fost reținut de procurori și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, magistrații respingând însă propunerea și dispunând plasarea acestuia sub control judiciar. Edilul comunei Izvoarele este acuzat că a ameninţat-o cu bătaia pe secretara primăriei şi a încercat să o determine să pună viza pe nişte documente de plată ilegale. Pentru că a refuzat să încalce legea, aşa cum i se cerea, femeia a fost ameninţată că va fi dată afară. De altfel, la percheziţia efectuată de anchetatori, în biroul primarului a fost găsit un document semnat de membri ai Consiliului Local, prin care se urmărea declanşarea unei acţiuni disciplinare împotriva secretarei.

„Începând cu luna octombrie 2016, numitul Constantin Florian a început să o ameninţe pe numita Zorlescu Mihaela-Aurelia, secretar al unităţii administrativ teritoriale Izvoarele, pentru a o determina pe aceasta să pună viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată care nu respectau dispoziţiile Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr. 923/2014. Constrângerea exercitată de către suspect s-a manifestat atât prin efectuarea de ameninţări directe, cu un rău pe care persoana vătămată l-ar fi suportat în situaţia în care persoana vătămată nu-şi punea viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, ameninţări efectuate în mod direct ori prin persoane interpuse, cât şi prin întocmirea de referate având ca scop declanşarea unor pretinse acţiuni disciplinare, cu privire la persoana vătămată”, preciza un comunicat al Parchetului Slatina.

În primul dosar, în care este acuzat de abuz în serviciu, Florian Constantin a fost achitat de Judecătoria Slatina, decizia nefiind însă definitivă. În cel de-al doilea dosar, care vizează modul în care s-a făcut deszăpezirea la nivelul comunei, o primă sentință ar putea fi pronunțată la termenul din 16 ianuarie.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.