miercuri, ianuarie 16 www.impactinolt.ro

Cepăreanu junior, achitat în primă instanță. Parchet: Alcoolemia era de 1,60

Trimis în judecată după ce a fost prins beat la volan, cu o alcoolemie de 1,60 g/l alcool pur în sânge, Remus Cepăreanu, fiul fostului șef al Poliției Rutiere Olt, a fost achitat de Judecătoria Slatina. Sentința nu este definitivă, decizia magistraților slătineni fiind atacată de procurori la Curtea de Apel Craiova.

Cepăreanu junior a fost prins beat la volan în martie 2014.
”Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Slatina, aflându-se în executarea serviciului pe bulevardul A.I. Cuza, au depistat pe C.R., de 30 de ani, din Slatina, în timp ce conducea autoturismul Ford Focus, emanând miros de băuturi alcoolice. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-au întocmit acte pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice”, declarau reprezentanții IPJ Olt.

Doi ani mai târziu, în martie 2016, Remus Cepăreanu a fost trimis în judecată – probele de sânge indicau o alcoolemie ”de top”.
”În cuprinsul rechizitoriului s-a reținut următoarea stare de fapt: La data de 14.03.2014, în jurul orei 00.10, inculpatul Cepăreanu Remus Nicolae a condus pe drumurile publice din municipiul Slatina autoturismul marca Ford Focus, cu numărul de înmatriculare OT 03 XRX, având o alcoolemie de 1,60 g/l alcool pur în sânge”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.

În mai 2016, Judecătoria Slatina a respins cererile și excepțiile formulate de inculpat privind nelegalitatea actelor de urmărire penală, ca neîntemeiate, și a dispus începerea judecății. După un lung șir de amânări, în septembrie 2017, instanța a dat pronunțarea în dosar – achitarea inculpatului în baza art. 396 alin. 1 şi 5 Cod de procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. c Cod de procedură penală – nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea.
Hotărârea Judecătoriei Slatina a fost atacată de procurori la Curtea de Apel Craiova, instanță ai cărei magistrați par să nu fie la fel de indulgenți; la termenul de azi, inculpatului i-a fost respinsă cererea de prelungire a dreptului de circulație, cerere care îi era admisă în timpul procesului de la Judecătoria Slatina.

Cepăreanu junior nu este la primul dosar penal. În 2012 a fost trimis în judecată pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, după ce a lovit un tânăr, într-un bar din comuna Găneasa. Tânărul lovit s-a dezechilibrat și a căzut, izbindu-se cu capul de o suprafață de beton. Transportat în stare gravă la spital, după două săptămâni de comă profundă acesta a murit.
Pentru fapta sa, Cepăreanu junior a fost condamnat în 2013 de Tribunalul Olt la patru ani de închisoare cu suspendare, sentința fiind însă modificată în urma apelului – Curtea de Apel Craiova a decis ca pedeapsa să fie una cu executare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.