joi, martie 21 www.impactinolt.ro

Falsă ziaristă, condamnată pentru șantaj

O femeie din județul Argeș care în vara acestui an a încercat să îl șantajeze pe primarul comunei Crâmpoia a fost condamnată de Judecătoria Slatina la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind obligată și la plata sumei de 10.000 de lei reprezentând daune morale.

Potrivit procurorilor, fapta pentru care femeia a fost trimisă în judecată s-a petrecut în luna iunie. „Inculpata Dumitru Georgeta Gina a contactat persoana vătămată, primar al unei unităţi administrativ-teritoriale, membru al unui partid politic, şi i s-a prezentat ca fiind o jurnalistă de la un cotidian din județul Argeş, transmiţându-i că urmează să fie publicat un articol compromiţător la adresa sa pe prima pagină a ziarului, solicitându-i totodată un punct de vedere. Ulterior, la data de 03.06.2017, inculpata Dumitru Georgeta Gina a contactat prin intermediul mesajelor text persoana vătămată şi i-a transmis că în schimbul sumei de 60.000 lei nu va publica în cotidian acele informaţii imaginare compromiţătoare”, preciza un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Miercuri, Judecătoria Slatina a decis condamnarea inculpatei la doi ani de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată pe un termen de supraveghere de trei ani.

”(…) condamna pe inculpata Dumitru Georgeta Gina la pedeapsa de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj prev. de art. 207 alin.1, 2 şi 3 C.pen. In baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi va stabili un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. (…) impune inculpatei sa frecventeze unul sau mai multe programe derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate in colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. Piteşti din mun. Piteşti, jud. Argeş, sau D.G.A.S.P.C. Piteşti, Calea Drăgăşani, nr. 8, Piteşti, jud. Argeş, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. (…) admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Mirea Ionel domiciliat în com. Crîmpoia, jud. Olt şi obligă inculpata la plata sumei de 10.000 lei reprezentând daune morale. În baza art. 274 alin. (1) şi (2) C. proc. pen. va obliga pe inculpată la plata sumei de 3.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se precizează în încheierea instanței. Decizia nu este definitivă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.