vineri, februarie 23 www.impactinolt.ro

Leo Marinete, 1 an şi 9 luni cu suspendare pentru şantaj

Fostul boxer slătinean Leonard Marinete a fost condamnat de Judecătoria Slatina la 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat de şantaj după ce a fost prins în flagrant când primea bani de la o tânără pe care o filmase în timp ce întreţineau relaţii sexuale şi apoi o ameninţase că va dezvălui imaginile compromiţătoare dacă nu va primi bani.

“Condamnă pe inculpatul Marinete Leonard Emilian, fără antecedente penale, la pedeapsa de 1 an şi 9 luni închisoare, precum si la 180 zile amendă. Stabileşte valoarea unei zile amendă la 10 lei. Dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani”, se precizează în hotărârea instanţei, lui Marinete, fiindu-i interzis, printre altele, şi dreptul de a comunica şi de a se apropia de victimă pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei.
Pe durata termenului de supraveghere, instanţa a impus inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Olt sau organizat în colaborare cu instituţii comunitare şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Slatina şi Şcolii Gimnaziale nr. 1 Slatina pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare.
De asemenea, magistraţii au admis acţiunea civilă formulată de victimă şi l-au obligat pe inculpat la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale către aceasta.
Leonard Marinete a fost trimis în judecată pe 31 mai, iar pronunţarea s-a dat la jumătatea lunii august, condamnarea, care nu este una definitivă, fiind fără acord de recunoaştere.

Potrivit procurorilor, în perioada 03 – 09 mai, inculpatul a constrâns persoana vătămată să îi dea o sumă de bani, ameninţând-o cu darea în vileag a unei înregistrări video compromiţătoare. “Astfel, inculpatul M.L.E. a discutat telefonic şi prin intermediul aplicaţiei WhatsApp cu persoana vătămată, căreia i-a trimis un screenshot de pe o înregistrare video de la minutul 09:29, în care persoana vătămată întreţine un act sexual, şi i-a solicitat o sumă de bani pentru a nu da în vileag înregistrarea compromiţătoare, fapt pentru care, în ziua de 08.05.2017, persoana vătămată a sesizat organele de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina”.
Pe 9 mai, Marinete a fost prins în flagrant în timp ce primea banii de la tânără.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.