sâmbătă, aprilie 20 www.impactinolt.ro

Încă un „VIP” la Drink and Drive. Florin Cotoşman, pedeapsă cu amânare, plus muncă în folosul comunităţii

Numărul „vedetelor” pe care instanţa le trimite la cursurile programului Drink and Drive, destinat persoanelor care au comis infracţiuni la regimul auto în contextul consumului de alcool, creşte. După primarul comunei Perieţi, la cursuri despre efectele şi consecinţele consumului de alcool la volan şi lecţii despre „cum să ajung să nu mai conduc băut”, a fost trimis şi Florin Cotoşman.

Comisar general adjunct cu rang de subsecretar de stat la Garda Naţională de Mediu, Cotoşman a fost prins anul trecut „rangă” la volan, fiind trimis în judecată în noiembrie 2016. Săptămâna trecută, ştabul de la Garda Naţională de Mediu şi-a recunoscut vinovăţia în faţa instanţei şi şi-a aflat pedeapsa:1 an şi şase luni de închisoare cu amânare pe un termen de supraveghere de 2 ani. În plus, magistraţii Judecătoriei Slatina i-au impus subsecretarul de stat o serie de obligaţii, printre care se numără prestarea timp de 50 de zile a unei munci neremunerate în folosul comunităţii, dar şi participarea la programul Drink and Drive.

„În baza art. 396 alin. 1 şi 4 din Codul de procedură penală raportat la art. 83 din Codul penal şi art. 375 alin. 1, art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală, stabileşte pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare în sarcina inculpatului Cotoşman Florin Irinel, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de 336 alin. 1 din Codul penal. În baza art. 83 alin. 1 din Codul penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 din Codul penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. 1 din Codul penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Olt, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 din Codul penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c – e se comunică Serviciului de Probaţiune Olt. În baza art. 85 alin. 2 din Codul penal impune inculpatului să execute următoarele obligaţii: a) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii – Colegiul Tehnic Metalurgic, mun. Slatina, jud. Olt sau Colegiul Naţional Radu Greceanu, mun. Slatina, jud. Olt, pe o perioadă de 50 de zile; b) să participe conform programării ce va fi realizată de către consilierul de probaţiune la programul „Drink and Drive – schimb de bune practici în vederea elaborării unui program specific de reabilitare a persoanelor condamnate pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice”. În baza art. 86 alin. 2 din Codul penal, supravegherea obligaţiilor stabilite potrivit art. 85 alin. 2 din Codul penal se face de Serviciul de Probaţiune Olt. În baza art. 404 alin. 3 din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen. obligă pe inculpatul Cotoşman Florin Irinel, la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat(din care 300 lei cheltuieli avansate în faza de urmărire penală). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Slatina, pronunţată pe 16 martie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.