duminică, octombrie 21 www.impactinolt.ro

Primarul comunei Perieţi, la cursuri. De „drink and drive”

„Euforicul” primar al comunei Perieţi, Costin Robert Vîlceleanu, prins de poliţişti vara trecută rangă la volan, şi-a aflat luni pedeapsa de la magistraţii Judecătoriei Slatina – 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Pe lângă pedeapsă şi obligaţia de a respecta o serie măsuri specifice pe durata termenului de supraveghere, instanţa a decis să-l trimită pe Vâlceleanu şi la cursuri. Cele ale programului „Drink and Drive”, destinat persoanelor care au comis infracţiuni la regimul auto în contextul consumului de alcool.
“În baza art. 85 alin. 2 din Codul penal impune inculpatului să execute următoarele obligaţii: să participe conform programării ce va fi realizată de către consilierul de probaţiune la programul „Drink and Drive – schimb de bune practici în vederea elaborării unui program specific de reabilitare a persoanelor condamnate pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice”. (…) atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere”, se precizează în hotărârea instanţei, care poate fi atacată cu apel.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Ministerului Justiţiei la secţiunea servicii de probaţiune, programul Drink and Drive cuprinde o sesiune individuală preliminară şi opt sesiuni de grup structurate pe diferite componente precum legislaţie rutieră, alcoolul şi corpul uman, efectele şi consecinţele consumului de alcool la volan, cum să ajung să nu mai conduc băut, decizia de schimbare comportamentală, eficienţa personală, revizuirea strategiei personale, etc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.