luni, ianuarie 24 www.impactinolt.ro

Pensionarul Biolan solicită reîncadrarea. Tribunalul Olt, aviz negativ

Proaspăt pensionat la începutul anului, judecătorul Gheorghe Biolan a solicitat CSM reîncadrarea în funcţia de judecător.

Şansele ca Gheorghe Biolan să cumuleze pensia cu salariul par însă destul de reduse. Potrivit prevederilor art. 83, alin 3 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, reîncadrarea în funcţia de judecător se face la instanţa în cadrul căreia acesta a funcţionat până la data pensionării.
„În acest sens, a statuat şi Plenul Consiliului Superior al Magistraturii în şedinţa din 25.09.2008, când a stabilit, cu valoare de principiu, că magistratul pensionat poate fi reîncadrat doar la instanţa la care şi-a exercitat funcţia în momentul pensionării. În cazul de faţă, solicitantul a funcţionat anterior pensionării la Tribunalul Olt, însă solicită reîncadrare atât la această instanţă cât şi la Judecătoria Slatina, Judecătoria Caracal sau la Judecătoria Balş”, se precizează pe site-ul CSM.
Potrivit aceleaşi surse, de regulă, reîncadrarea a fost utilizată ca o modalitate excepţională de ocupare a posturilor vacante, atunci când volumul de activitate al instanţelor la care au funcţionat solicitanţii anterior pensionării a impus acest lucru. Datele statistice arată însă că nu doar la Tribunalul Olt, ci şi la celelalte instanţe la care Biolan a solicitat reîncadrarea, în perioada 2014 – 2016 încărcăturile pe judecător şi pe schemă s-au situat în mod constant sub mediile la nivel naţional. În plus, la Tribunalul Olt, unde sunt 5 posturi vacante, reîncadrarea lui Gheorghe Biolan a primit aviz negativ de la foştii colegi.
„Prin Hotărârea nr .8/01.02.2917, cu unanimitate de voturi, Colegiul de conducere al Tribunalului Olt a avizat negativ cererea de reîncadrare.”, menţionează CSM.
O decizie în privinţa solicitării lui Gheorghe Biolan va fi luată în şedinţa de luni a secţiei de judecători din cadrul CSM.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.