luni, martie 30 www.impactinolt.ro

Stănescu şi Iordache: Manipulare, dezinformare, multinaţionale şi Soroş. Medicamente?!

Ţapul ispăşitor din PSD, Florin Iordache cel intrat în istorie ca ministrul „Altă întrebare”, fostul baron de Olt Paul Stănescu şi succesorul său Marius Oprescu au susţinut miercuri o conferinţă de presă la sediul PSD Olt. Principalele teme, aceleaşi recitate şi de alţii la nivel central: protestele iscate de ordonanţa penalilor sunt democratice dar cam „de porc”, pe motive de manipulare, dezinformare, propagandă, multinaţionale şi Soroş, iar PSD-ul pentru om e mai ceva ca albina pentru pom, dar nu e lăsat să facă treabă.

Unul mai vocal decât celălalt, au vorbit pe rând. Explicaţia protestelor a venit de la Stănescu– sutele de mii de oameni care au ieşit în stradă au fost manipulaţi de profesionişti.
„Tot ce s-a întâmplat e o manipulare făcută de oameni care se pricep, profesionişti, dar motivul real sunt chestiunile de ordin financiar. Pun o întrebare retorică – credeţi că cei de la multinaţionale sau cei de la ONG-uri au avut vreo chestiune cu ordonanţa 13? Îi afecta pe ei în mod direct ordonanţa cu abuzul în serviciu? Eu am şi răspunsul, eu cred că nu. Nu îi afecta. Eu, de exemplu, am stat de vorbă cu oameni care au mers în Piaţa Victoriei, cunoştinţe de ale mele pot să vă spun, care-şi făceau selfie să arate la serviciu că au fost în Piaţa Victoriei. Ba, mai mult, programul de lucru a fost redus la multinaţionale ca să aibă timp să meargă în Piaţă”, a spus Stănescu.

Cât s-a plătit de om sau câine n-a menţionat, dar ştie în schimb cine a manipulat masele – „Cineva care a citit programul nostru de guvernare şi l-a şi înţeles. Şi a spus următorul lucru – domne, ăştia dacă-şi pun în aplicare acest program, PSD-ul, e complicat ca alt partid în 2020 să vină la guvernare şi bineînţeles preşedintele Johannis are mai puţine şanse în momentul în care programul PSD va fi pus în aplicare în această perioadă”.

Deci mai pe scurt ordonanţa dedicată penalilor din partid, adoptată noaptea de Guvern, n-are nici o treabă. Mai ştie Stănescu la fel de bine şi cum ar fi trebuit să stea lucrurile: „Păi în momentul în care PSD a luat un asemenea număr de voturi, din punctul meu de vedere, ca român, nu ca om politic, cred că ar fi trebuit să ne lase un an de zile, ba din contră, să fie linişte să vadă dacă noi, aşa cum avem în program cu termene, punem în aplicare”. Ce mai puneau în aplicare, pe lângă program, probabil nu trebuie să ne mai intereseze. Oricum, ordonanţă sau lege tot se dă. A spus-o cu subiect şi predicat acelaşi Stănescu: „Sunt convins că în Parlament tot ce a fost în Ordonanţa 13, sunt convins că în Parlament în perioada următoare, nu ştiu, o lună – două – trei, procedurile parlamentare trebuie să le respectăm, sunt convins că conţinutul acelei ordonanţe sigur că se va transpune în lege”. Asta ca să nu mai fie dubii…

Cu un tupeu greu de imaginat, a luat cuvântul şi Iordache. Şi-a povestit cum, lovit direct în suflet de condiţiile grele din penitenciare – că p-alea din spitale, orfelinate sau azile probabil nu le ştie – a vrut să facă bine şi a iniţiat un pachet de măsuri. Şi cum s-a sacrificat pe altarul patriei, ca România să nu fie condamnată, şi cu cât de foarte largă consultare a creionat ordonanţa penalilor, dar ce să vezi, tot ce a comunicat şi toate argumentele tehnice „nu au fost ascultate sau nu s-a dorit să fie ascultate”. Oricum, protestatarii habar n-avea ce caută în Piaţa Victoriei, susţine Iordache. Şi zice că ştie sigur, că a fost undercover în piaţă, cu căciulă bleumarin.

„Chiar eu personal am fost în piaţă după ce am dat ordonanţa 14 care abroga ordonanţa 13 şi acolo era derută totală – de la tineri care spuneau că venim în piaţă că e cool, de la oameni care spuneau că s-a dat o lege a graţierii şi sunt deja 5.000 de oameni care au ieşit, de la oameni care spuneau că am dat legi pentru nu ştiu cine şi aşa mai departe. Deci nici nu s-a dorit să se cunoască legislaţia, nici nu s-au uitat pe argumente, s-a mers pur şi simplu mai departe în ignorarea legii. În acelaşi timp, vreau să vă spun că legea se face în Parlament. Deci există consultare, va fi consultare, dar cei care trebuie să decidă până la urmă sunt legislativul şi prin delegare Guvernul”, a spus Iordache.

De demisionat cică nu l-a obligat partidul, a făcut-o el de bună voie şi nesilit de nimeni: „Eu am avut susţinere totală din partea Guvernului cât şi din partea colegilor mei, dar datorită faptului că s-a inoculat ideea că de fapt ordonanţa 13 poate duce la căderea Guvernului eu personal mi-am asumat, pentru că cele două proiecte şi cele două idei au fost ale mele, mi-am asumat, am făcut un pas în spate”.

De căzut în gol după pasul în spate nu cade, că-l susţine partidul. Ceva emoţii are doar din motive de DNA, care anchetează problema dar încă nu l-a citat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.